Publicat: Joi 02-Mai-2013 15:09:45 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 765 ori
Romania sta bine in ce privește conexiunile la internet. Sunt numeroase studii de gen și mereu ne incadram in TOP 10 mondial. Asta și pentru ca țara noastra are o infrastructura mai noua ce atinge viteze decente.
 
România iese din TOP 10 țari cu viteza mare de acces la internet

Ultimul raport al Akamai scoate Romania din TOP 10. Pe primul loc se situeaza Coreea de Sud cu viteza medie de 14 Mbps. Urmeaza Japonia, Hong Kong pe locul 3, Letonia, Elveția, Olanda, Cehia, Statele Unite ale Americii, Suedia și Finlanda. Ultima viteza din top este de 7.1 Mbps, iar Romania are 7 Mbps. Ramane aproape de locurile fruntașe.
 
România iese din TOP 10 țari cu viteza mare de acces la internet

M-am gandit ca ar fi util sa facem un compendiu de teste cu Speed Test. Ințeleg ca Romania are 7 Mbps in medie. Cu populara aplicație de benchmark pentru viteza web am atins: 83.32 Mbps la download și 59.41 Mbps la upload. Știu ca Speed Test nu-i un test care sa fie luat ca eșantion, dar poate reprezenta un punct de pornire. Sa nu uit a preciza ca internetul vine de la RCS-RDS la 39 de lei pe luna cu 100 Mbps promiși in abonament, laptop ASUS U36 conectat la un router D-Link care suporta via Wi-Fi pana la 300 Mbps.

Cat ați scos in Speed Test? Sunteți mulțumiți de calitatea serviciului de internet?
 




Ceilalti au citit si: