Rollercoaster + realitate virtuala = distractia perfecta; Un parc de distractii din SUA le combina pe cele doua perfect (Video)

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Sâmbata 02-Apr-2016 15:47:16 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 571 ori

In vreme ce unii se dau pe rollercoaster virtual folosind un headset VR, altii tipa si se lupta cu gravitatia pe rollercoastere reale. Şi apoi vine nivelul urmator, cel al combinatiei dintre cele doua metode de divertisment. Lantul Six Flags din SUA va lansa la 9 parcuri de distractie ale sale roller coastere cu headseturi VR in aceasta primavara.
 


 

Practic, in vreme ce stati pe scaunul din coaster si aveti headsetul atasat (un Gear VR din ce vad), va fi ca si cum pilotati un avion de vanatoare sau evitati zgarie nori, in vreme ce zburati cu o nava extraterestra. O mica injectie de adrenalina in plus, as putea spune. Conceptul e simplu: inainte sa urce in rollercoaster, pasagerilor li se ataseaza un headset VR la ochi.
 


 

Ei nu vor vedea in fata lor decat lumea virtuala in care zboara printre cladiri inalte si se bat cu alieni. Evident vor exista si cascade, peisaje luxuriante si alte tipuri de reprezentari tridimensionale. VR Coaster a creat acest sistem pentru lantul Six Flags, iar in orasul San Antonio spre exemplu clientii se vor putea plimba prin lumea lui Superman, in Metropolis.

Marea problema tehnologica a fost sincronizarea imaginilor cu experienta de rollercoaster, altel li s-ar fi facut greata rau pasagerilor. Banuiesc ca in curand vor aparea si filme de lung metraj ce se vor vedea doar in rollercoaster via VR, pentru cei cu inima tare...Ceilalti au citit si: