Revine tranzactia Vodafone - UPC in prim plan; CEO-ul Liberty Global (detinator UPC) se declara de acord cu achizitia

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Miercuri 20-Mai-2015 22:04:44 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1228 ori
A trecut ceva vreme de cand am scris legat de posibila achizitie a UPC de catre Vodafone, prin inglobarea Liberty Global. Ei bine, dupa mai bine de 7 luni de atunci, azi avem o noua veste legata de acest subiect. CEO-ul Liberty Global, John Malone ar fi declarat ieri pentru Bloomberg ca Vodafone si Liberty sunt companii compatibile.
 
Revine tranzactia Vodafone - UPC în prim plan; CEO-ul Liberty Global (detinator UPC) se declara de acord cu achizitia

Interviul a facut ca actiunile Vodafone sa creasca cu peste 3% astazi, pe fondul speculatiilor. Malone a subliniat potrivirea intre business-ul Vodafone si imperiul de retele de cablu pe care Liberty il are in vestul Europei. Oficialul a mai subliniat pentru Bloomberg ca exista perspectiva crearii unui detinator de cota de piata gigantic daca tranzactia merge bine.

Totusi exista si o diferenta de abordare intre cele doua companii, care ar putea provoca probleme, dupa cum mentiona CEO-ul. Dupa interviu Vodafone si Liberty au refuzat sa comenteze oficial asupra speculatiilor. Pana acum tonul pozitiv fusese de partea operatorului de telefonie, in vreme ce detinatorul lui UPC era rezervat. Cu rezervarea disparuta, ar trebui sa se anunte fuziunea in curand.

Liberty a incercat sa intre pe pietele europene de telefonie, facand o oferta pentru operatorul belgian Base. Pentru ca intrarea in zona mobile si cheltuielile in infrastructura ar fi mari, colaborarea cu Vodafone ar avea sens. Personal mi se pare ca aceste doua firme se potrivesc: Vodafone are nevoie de un serviciu TV solid, iar Liberty de servicii de telefonie mai solide.





Ceilalti au citit si: