Review Sony Ericsson Xperia Ray - smartphone accesibil pentru tineri, cu toate functiile unui Xperia veritabil (Video)

Stiri Telefoane Sony Ericsson

Publicat: Miercuri 02-Noi-2011 02:14:05 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 641 ori
Daca sunteti tineri, adolescenti, studenti si sunteti in cautarea unui smartphone cu pret accesibil, o sugestie foarte buna ar fi Sony Ericsson Xperia Ray. Factorul numarul 1, pretul a fost deja rezolvat de catre evoMAG.ro, care ofera terminalul la pretul de 1.299 lei, deci foarte rezonabil, mai ales in comparatie cu alte handseturi Xperia. Iar calitatea ramane aceeasi!
 
Review Sony Ericsson Xperia Ray

Un pic din gamingul lui Xperia Play, un pic din camera lui Xperia Arc si multa socializare si multimedia, asta ofera acest nou-venit. Sony Ericsson Xperia Ray arata si se misca bine si este perfect pentru inlocuitorul de MP3 player si camera foto din buzunarul unui tanar. Cumva acest model imi aminteste de LG Optimus Black, doar ca mai putin lat si cu un Android mai nou si interfata mai proaspata. Din pacate nu m-am inteles niciodata bine cu interfata personalizata LG, dar Sony Ericsson a facut mai mereu treaba buna la acest capitol al customizarii lui Android.

Xperia Ray masoara doar 9.4 mm in grosime si cantareste doar 100 de grame, deci este un telefon usor si subtire, care incape in orice buzunar, chiar si cel al unor jeansi skinny. Ecranul sau este un LCD touch de 3.3 inchi, cu rezolutie de 480 x 854 pixeli si o calitate deosebita a imaginilor, datorita lui Bravia Mobile engine, care ofera culori si claritate doesebite.
 
ecran sony ericsson xperia ray

Terminalul vine cu 1 GB memorie interna, 512 MB RAM si un card de 4 GB la pachet. Din pacate cei 512 MB RAM in tandem cu procesorul Scorpion de 1GHz se vor simti uneori in vreme ce rulati Gingerbread, mai ales atunci cand veti folosi din belsug widgeturi live, care au de incarcat playlisturi serioase, sute de contacte sau sute de tweeturi si statusuri Facebook. Daca sunteti totusi mai organizati cu interfata personalizabila nu veti avea probleme. La capitolul conectivitate nimic surprinzator: HSDPA de pana la 7.2Mbps, WiFi 802.11 b/g/n, DLNA, Bluetooth 2.1 cu A2DP si microUSB 2.0.
 
Sony Ericsson Xperia Ray - baterie, card microsd, camera

Bateria Sony Ericsson Xperia Ray

De asemenea, telefonul mai vine cu radio FM stereo, A-GPS si o baterie Li-Ion de 1500 mAh, care nu se descurca prea bine atunci cand este solicitata din plin. Astfel, cateva ore bune de vizionare de filme si download de jocuri o vor secatui de-a lungul unei zile. Printre atuurile acestui telefon se numara playbackul video, care arata excelent, dupa cum se vede si in review. Nici la capitolul captura foto nu sta rau acest Xperia, dotat cu o camera de 8 megapixeli, cu autofocus, blit LED, geotagging, detectare faciala, touch focus si stabilizator de imagine.

Aveti o mostra foto aici, daca v-am facut curiosi:
 
Mostre foto Sony Ericsson Xoeria Ray

In ce priveste captura video, camera de 8 MP este capabila de inregistrare 720p HD, care arata bine, dar nu se ridica chiar la inaltimea celei de pe Sony Ericsson Xperia Arc. Iata cum filmeaza Xperia Ray:
 


Retineti ca SE a personalizat aspectele cele mai importante ale lui Android, oferindu-ne widgeturi originale si functiile sale trademark: TimeScape si MediaScape. Primul este un meniu special in care sunt concentrate toate mijloacele de comunicare: SMS-uri, apeluri ratate, tweeturi si statusuri Facebook si asta sub forma unei liste scroll verticale. Tot o lista avem si pentru MediaScape, care prezinta o galerie verticala rotativa de fotografii si clipuri realizate cu telefonul.

Ce nu am apreciat la Xperia Ray este feelingul ieftin pe care il ofera semicercul luminat din partea inferioara, de culoare alba atunci cand folositi telefonul, verde cand este incarcat si rosu cand bateria este pe sfarsite. Nici portul microUSB si jackul aferent nu prea fac o impresie buna, protuberanta stricand aspectul telefonului, mai ales cand e conectat la PC sau aflat la incarcat.
 
Buton Home Sony Ericsson Xperia Ray

Totusi, aceste mici detalii nu il fac pe Ray mai putin must-buy pentru un liceean de exemplu. Designul compact, camera buna, playbackul multimedia de calitate si interfata personalizata a lui Android sunt toate atuuri, care impreuna cu pretul il fac pe acest terminal unul foarte atractiv (pret la evoMAG.ro 1.299 lei). Ca ultima mentiune, avand in vedere similaritatea de pret cu a lui Nokia E6, daca ar fi ca eu personal sa aleg intre acestea doua, as alege fara ezitare Xperia Ray si nu modelul Nokia.

In recenzia video din acest articol gasiti si prima noastra privire asupra noului Android Market, plus un joculet gen Pacman cu grafica foarte colorata, care sunt sigur ca va va placea.

Review Sony Ericsson Xperia ray:
 




Ceilalti au citit si: