Review Sony Ericsson Xperia Play - telefonul PlayStation, accesoriu de nelipsit pentru gameri (Video)

Stiri Telefoane Sony Ericsson

Publicat: Vineri 03-Iun-2011 21:25:24 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 483 ori
Sony Ericsson Xperia Play este raspunsul multor ani de sperante din partea gamerilor ca vor vedea un telefon cu acelasi potential grafic ca si consola PlayStation Portable. Am avut ocazia sa testam acest terminal, primit in teste de la evoMAG.ro, retailer care vinde smartphone-ul la pretul de 2599 lei. Ce parere am avut despre acest prim hibrid consola-telefon scos din cutie aici aflati in randurile urmatoare si in recenzia de mai jos.
 
Review Sony Ericsson Xperia Play

In primul rand ne-a impresionat placut ecranul de 4 inchi, cu rezolutie de 480 x 854 pixeli si care se comporta excelent in bataia soarelui, ba chiar mai bine decat Samsung Galaxy S II, dupa cum v-am aratat aici. Designul telefonului aminteste de un Xperia X10 cu o portiune glisanta ce include un sistem de control identic cu cel al unui PSP.

Terminalul masoara 16 mm in grosime si cantareste 175 de grame, deci nu este prea prietenos cu o pereche de jeansi stramti sau un buzunar de camasa. Ce ne-a impresionat cel mai mult la acest device a fost calitatea audio, in special in cazul castilor, care beneficiaza de o tehnologie de anulare a zgomotului de fond extrem de eficienta. Se ajunge pana acolo incat sa nu auziti lucruri simple precum pasii dumneavoastra sau o usa inchisa, atat de eficienta este anularea zgomotului de fond.
 
Review Sony Ericsson Xperia Play - Galerie de imagini

Telefonul vine cu 400 MB memorie interna, 512 MB RAM si la pachet cu un card microSD de 8 GB. Xperia Play este capabil de conectivitate HSDPA si WiFi, iar OS-ul sau este Android 2.3 Gingerbread, pe care aproape ca nu il veti recunoaste, datorita personalizarii Sony Ericsson. Este de apreciat interfata Timescape, care concentreaza intr-o singura sectiune a meniului SMS-uri, tweeturi si actualizari de status Facebook si Twitter. Ar fi si mai de apreciat, daca nu ar suferi de lag uneori...

Sub carcasa lui Xperia Play se ascunde un porcesor Snapdragon de 1 GHz, care foloseste si un procesor grafic Adreno 205 pentru a randa grafica de calitate a jocurilor special create pentru aceasta platforma. In partea din spate a terminalului se afla o camera de 5 megapixeli cu blit LED si autofocus, dar careia ii lipseste zoomul. Avand in vedere conditiile date, fotografiile realizate cu ajutorul sau nu arata deloc rau, dupa cum se poate vedea in imaginea urmatoare si in galeria de pe Facebook.
 
Sony Ericsson Xperia Play photo sample

Nici captura video nu arata rau, avand in vedere ca telefonul nu suporta inregistrare video full HD 720p:
 

In ce priveste experienta de gaming, am apreciat clona de Tekken numita Bruce Lee Dragon Warrior, cu care vine telefonul, dar sistemul de control este uneori putin confuz si necesita apasarea ecranului touch cand ne asteptam mai putin. Printre titlurile incluse pe acest telefon se numara si FIFA 2010, Sims 3 si Star Battalion, un simulator pe baza de navete spatiale, care va va incanta privirile prin grafica sa, dar si printr-un gameplay destul de atractiv.

In concluzie, telefonul este departe de a fi un hibrid terminal mobil-consola perfect, dar pentru un gamer el este solutia ideala, atunci cand nu se doreste folosirea simultana a unui telefon si PSP. Ştim cu totii cat de greu este sa navighezi pe web pe un PSP de exemplu. Nu uitati, puteti cumpara un model Sony Ericsson Xperia Play de la evoMAG.ro, cel mai deschis retailer in ce priveste furnizarea de terminale pentru prezentari si recenzii. Pretul telefonului consola este de 2.599 lei in oferta acestora.

Review Sony Ericsson Xperia Play:
 




Ceilalti au citit si: