Review Sony Ericsson Xperia Arc - subtire, curbat si dotat cu o camera fantastica (Video)

Stiri Telefoane Sony Ericsson

Publicat: Duminica 11-Sep-2011 16:51:29 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 1149 ori
Recent am aflat ca Sony Ericsson va incerca sa aduca Android Ice Cream Sandwich pe toate modelele Xperia lansate in acest an. Printre ele s-ar putea numara si Sony Ericsson Xperia Arc, pe care l-am testat in aceasta saptamana, dupa ce ne-a fost oferit ca de obicei in premiera de catre evoMAG.ro. Fost deținator de recorduri, acest model ne-a surprins placut, dar mai multe despre asta in urmatoarele randuri.
 
Review Sony Ericsson Xperia Arc

Cititorii fideli Mobilissimo stiu deja ca acesta nu este primul contact cu un Xperia din 2011, astfel ca v-am mai prezentat si recenzia lui Xperia Play aka PSP Phone si un preview detaliat pentru Xperia Neo. Ei bine, acum acest nou-venit ne ofera o talie foarte subtire, de doar 8.7 mm si un design curbat care va fi apreciat de catre toti iubitorii designului industrial avantgardist.
 
Sony Ericsson Xperia Arc, design curbat

Pentru putin timp de la lansarea acestui smartphone, el a fost cel mai subtire din lume, asta pana sa apara Samsung Galaxy S II, care l-a surclasat cu 0.2 mm si a fost la randul sau depasit de catre modele NEC. Despre ecranul lui Xperia Arc avem numai lucruri bune de spuse, el avand o diagonala de 4.2 inchi si suportand o rezolutie de 480 x 854 pixeli, ceea ce il duce la o densitate a pixelilor de 233 ppi. Şi dupa cum observati si in recenzia noastra, zoomul fotografiilor merge la un nivel mai avansat decat in cazul altor smartphone-uri, deci display-ul este un atuu major aici.

Cantarind 117 grame, acest telefon se foloseste de tehnologia Sony Mobile BRAVIA Engine pentru a obtine imagini cat mai vii si mai clare. In ce priveste hardware-ul de pe acest model, Arc vine cu 320 MB memorie interna, 512 MB RAM si un card de 8 GB la pachet cu terminalul. Din pacate, RAM-ul isi spune cuvantul cand vine vorba de navigarea intre meniuri incarcate cu widgeturi live si veti simti putin lag in utilizarea lui Android 2.3 Gingerbread.
 
Sony Ericsson Xperia Arc, caracteristici hardware

Creierul acestui telefon este procesorul Scorpion de 1 GHz, insotit de un GPU Adreno 205, care se descurca rezonabil cu grafica unor jocuri Android simpliste. La capitolul conectivitate, beneficiati WiFi 802.11, DLNA, HSDPA de pana la 7.2 Mbps, Bluetooth 2.1 si microUSB 2.0. In plus, avem si radio FM stereo la dispozitie si o baterie Li-Po 1500 mAh, care m-a surprins placut, oferind in jur de 7-8 ore de convorbiri. Per total, puteti atinge si 2 zile de utilizare cu acest telefon, evident aici vorbind de utilizare moderata.
 
Sony Ericsson Xperia Arc, mobilissimo

Dupa cum am mentionat, telefonul ruleaza Android 2.3 Gingerbread, iar OS-ul a suferit o personalizare clara din partea celor de la Sony Ericsson. Pe langa fundal, forma iconurilor, widgeturi speciale si fonturi specifice, SE a mai implementat si clasicele sale functii TimeScape si MediaScape. Prima concentreaza toate metodele de comunicare intr-o singura ferestra si va afiseaza tweeturile prietenilor, statusurile lor de pe Facebook, apelurile si SMS-urile intr-o coloana de imagini care curg fluid pe ecran si intre care puteti face scroll vertical.
 
Camera foto/video Sony Ericsson Xperia Arc

Sony Ericsson Xperia Arc, iesire HDMI

Mediascape se comporta similar, dar coloana verticala de imagini este cea din galeria foto a terminalului. Şi fiindca am mentionat fotografiile, trebuie sa stiti ca am fost foarte impresionat de camera de 8 megapixeli a lui Sony Ericsson Xperia arc. De la numeroasele sale optiuni de captura foto, la stabilizatorul de imagine, detectorul de zambet si fetele subiectilor si captura video 720p la 30 fps cu autofocus continuu, terminalul a fost o sursa continua de uimire.

Iata cum arata o mostra foto realizata cu Arc:
 
Mostra foto Sony Ericsson Xperia Arc

Continui sa afirm ca Samsung Galaxy S II ramane cel mai bun telefon la capitolul camera din universul Android, dar Arc este foarte, foarte aproape. Şi iata si o captura video pentru a edifica aceasta parere.
 

Ce mai este de spus despre Xperia Arc? Telefonul este foarte atractiv si e greu sa ii gasim minusuri, asta evident in afara de lagul sau provocat de RAM-ul prea putin si widgeturile prea evoluate. Gasiti terminalul la evoMAG.ro la pretul de 2.320 lei in varianta pe albastru si 2.399 lei pe argintiu. Retineti si ca la IFA 2011 s-a lansat si varianta Xperia Arc S, cu un procesor imbunatatit si alte upgrade-uri hardware, dar pana ce acesta va ajunge in tara, Arc ramane cel mai bun model Sony Ericsson disponibil in Romania in acest moment.

Review Sony Ericsson Xperia arc:
 




Ceilalti au citit si: