Reacțiile starnite de noile abonamente RED de la Vodafone in social media și cateva idei legate de piața locala

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Vineri 12-Apr-2013 15:01:57 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 1247 ori
Vodafone a ales sa anunțe cateva abonamente noi sub sigla RED, toate detaliile le gasiți intr-un articol ce a fost postat pe Mobilissimo.ro. Reacțiile starnite pe twitter au fost destul de acide și cateva dintre ele le gasiți in postarea de fața.
 
Reacțiile stârnite de noile abonamente RED de la Vodafone în social media și câteva idei legate de piața locala

Este cert ca exista o oarecare nemulțumire a celor care au mers pe mana unui abonament de-a lungul anilor și acum s-au trezit ca de ceva timp alegerea unei cartele preplatite se prefigureaza a fi mult mai convenabila la nivel de minute, mesaje și chiar la trafic de date. Fiecare operator de telefonie incearca sa opreasca hemoragia data de migrarea dinspre abonamente spre cartele prepaid.

Ultima gaselnița ar fi legata de minutele naționale. Orange și Vodafone aveau deja abonamente sau extraopțiuni ce mizeaza pe un anumit volum de minute sau mesaje la nivel național. Știți ca de anul trecut au scazut tarifele de interconectare și asta s-a perceput negativ in profitul operatorilor telecom. La vremea respectiva aveam un RCS&RDS nemulțumit, dar ANCOM a ținut cont doar de legislația europeana ce prevedea un anumit prag tarifar. Nu mai redeschidem discuția pentru ca aparține trecutului.

Cateva reacții starnite de abonamentele Red de la Vodafone pe twitter:

@nwradu - eu zic ca abonamentele RED se adreseaza in principal celor ce vor MINUTE nelimitate, nu trafic.

@aiurea - @nwradu @mobilissimo sigur ca știu. probabil ca și depozitul ala de 200 euro tot pe baza datelor din piața l-au bagat.

@oradeanul - "Trafic de noapte inclus (00:00 - 07:00)". Nu cred ca am rabdare pana intra operatorii in 2013. Au ramas prin 1997 pe undeva.

@aiurea - ce dracu e special? vreau 2 GB internet și convorbiri nelimitate la banii aștia. Cu S4 gratis. http://www.vodafone.co.uk/samsung/pay-monthly-galaxy/ …

@mobilissimo - @nwradu asta in contextul in care consumul de date creste, iar cel de minute, scade! Unde-i logica? E doar buzunarul...

Multe reacții gasiți aici.

Lucrurile sunt simple. Nimeni nu mai dorește minute și mesaje naționale sau in rețea. Mare parte dintre cei care au trecut pe smartphone nu mai sunt legați de asta. Au Skype și What’s App, ii intereseaza traficul de date.

Un operator telecom ar trebui sa țina cont de asta și sa ofere trafic in 3G sau pe viitor in 4G la un preț rezonabil. Majoritatea celor care au reacționat negativ au și dat exemplul unor state vestice unde telefoanele vin la un preț bun și cu un abonament care nu rupe buzunarul. Sunt sigur ca mai toata lumea iși dorește un smartphone in genul lui Galaxy S4 la 100 - 200 euro și cu abonament de maxim 20 - 30 euro pe luna.

Nu sunt specialist in domeniu, dar pe plan local sunt mai puțini cei care folosesc un smartphone și amortizarea cheltuielilor cu rețeaua 3G / 4G, etc se face mai greu decat in SUA, Marea Britanie, etc. Acolo sunt zeci de milioane de clienți care au migrat pe telefoane inteligente. La noi sunt abia in jur de 3 milioane de smartphone-uri și peste 16 - 17 milioane de non-smartphone-uri. Cred ca din moment ce vom avea o generalizare a smartphone-urilor și piața va cere internet s-ar putea sa vedem o batalie pentru reducerea costurilor și pe acest palier.

Mai este luata in calcul și oferta RCS-RDS, dar acolo te lovești de o alta problema - acoperirea defectuoasa. Nu ai semnal constant nici macar in București, ce sa mai zic de momentul in care pleci la drum.

Avem și un sondaj pe care-l puteți accesa spre a exprima poziția fața de pachetele pe care Vodafone le-a adus sub logo-ul Red. Putem discuta in rubrica de comentarii sau pe forum, de cum ați dori sa fie configurat abonamentul vostru ca sa corespunda nevoilor voastre de comunicare. 




Ceilalti au citit si: