Rayman Adventures Review (Sony Xperia Z5 Premium): platformerul clasic primeste si conceptul de sidekickuri si 2 mini jocuri (Video)

Stiri Telefoane Jocuri

Publicat: Duminica 13-Mar-2016 10:43:31 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 561 ori
Rayman Jungle Run si Fiesta Run au fost platformere excelente pe mobil si mai nou si Rayman 1 a fost reconditionat si lansat pe iOS. Intre timp noi am testat Rayman Adventures, disponibil gratuit in Play Store si incercat pe Sony Xperia Z5 Premium.
 
Rayman Adventures

Titlul este un platformer, care aduce si 2 mini game-uri interesante bazate pe acei sidekicks numiti Incrediballs. Ei sunt organizati in familii, ce vietuiesc intr-un pom ce tot creste cu fiecare locatar nou, cam ca in Jack si Vrejul de Fasole. Adunarea creaturilor e primul mini game, iar al doilea se declanseaza cand ii punem pe micuti sa cante.

Pentru ca jocul este un freemium, vom avea si timere, ce apar cand terminam o succesiune de nivele si gasim un ou, ce trebuie pus la clocit. Clocitul dureaza cateva zeci de minute si e accelerat folosind potiuni sau cheltuind bani/gems daca nu avem potiuni. Din ou iese un nou Incrediball, care va va insoti in gameplay, cu rol de protectie contra damage-ului, de magnet de lums (micile creaturi galbene pe care le aduna Rayman mereu) sau de a descoperi Lums ascunsi.
 
Rayman Adventures Review (Sony Xperia Z5 Premium): platformerul clasic primeste si conceptul de sidekickuri si 2 mini jocuri (Video)

Grafica arata binisor, desi nu simt un upgrade fata de Fiesta Run sau Jungle Run, sincer sa fiu. Nivelele sunt putin mai lungi decat in acele titluri si parca nivelul de dificultate e crescut, dar nu neaparat prin gameplay in sine, cat prin implementarea sistemului de control. S-a trecut la un sistem bazat pe swipe si tap, cand eu sincer preferam butoane virtuale pe ecran.
 
Facem swipe pentru a schimba directia din mers, swipe in jos pentru a distruge un schelet sau obiect care obstructioneaza o zona in care trebuie sa ajungeti si tinem apasat pe ecran pentru a declansa parul-elicopter al lui Ray. Vom avea si nivele in care inamicii ne ataca in valuri, la pachet cu capcane cu tepi si ghilotine, dar si nivele contra timp, ce au limite imposibile de zeci de secunde.
 
Rayman Adventures

Cumva acelea provoaca frustrare si strica din placerea jocului. Nu am simtit nevoia de IAP-uri si am trecut printr-un univers medieval si prin Grecia Antica, ca fundal de joc. Vom putea juca si cu alte personaje deblocabile si schimba costume cu unele trademark de la Ubisoft, din universul Far Cry sau Splinter Cell.

Rayman Adventures e un platformer destul de bun, dar care vrea sa faca prea multe cu acei Sidekicks si care are un sistem de control nu prea bine implementat. Nota este de 9 din 10 si il descarcati de aici pentru Android, sau de aici pentru iOS.
 
Sony Xperia Z5 Premium, prețuri actualizate:
QuickMobile.ro eMAG.ro evoMAG.ro Compari.ro
 
Review Rayman Adventures, joc prezentat pe Sony Xperia Z5 Premium
 




Ceilalti au citit si: