Project Phire, raspunsul celor de la Corning Gorilla Glass pentru protecția ecranelor cu strat de safir

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Sâmbata 07-Feb-2015 16:54:05 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 584 ori
Corning e creatorul lui Gorilla Glass, dar are și alte proiecte, cum ar fi noul Project Phire, care aparent are rolul de a surclasa sticla de safir. Phire va aduce un material care e la fel de rezistent la contact dur ca și Gorilla Glass, dar în același timp și rezistent la zgârieturi ca sticla de safir.
 
Project Phire, raspunsul celor de la Corning (Gorilla Glass), pentru protecția ecranelor cu strat de safir

Corning a ținut mereu sa precizeze ca sticla de safir are avantajele sale, mai ales când vine vorba de rezistența la zgârieturi, dar eficienta de producție și costul ridicat erau probleme ce nu puteau fi rezolvate. în plus, safirul devenea fragil daca scapați device-ul cu un astfel de panou pe jos. Astfel, Corning a simțit nevoia sa combine atributele sticlei de safir cu ale lui Gorilla Glass într-un nou tip de panou protector.

Project Phire se va concretiza în urmatoarele luni, fara o data clara înca. Gorilla Glass a repornit la drum în 2007, la cererea lui Steve Jobs și a devenit o opțiune des folosita pe smartphone-uri. între timp Apple a încheiat un contract de 578 de milioane de dolari cu GT Advanced Technologies, producator de sticla de safir, care a dat faliment între timp deoarece nu a putut sa își onoreze intelegerea cu Apple.

Astfel, iPhone 6 și 6 Plus nu au mai primit ecrane de safir, așa cum ar fi trebuit. Exista în continuare telefoane Huawei sau Vertu care au parte de acest material, dar numarul lor nu e foarte ridicat. Va fi Phire soluția perfecta?




Ceilalti au citit si: