Productia ecranelor AMOLED e acum mai ieftina decat cea a display-urilor LCD, deschizand calea catre un viitor axat pe OLED

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Vineri 25-Mar-2016 19:35:21 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 1103 ori

Avantajele panourilor AMOLED fata de cele LCD sunt multiple si asta se vede cu fiecare recenzie Mobilissimo.ro. Un ecran AMOLED e mai subtire decat unul LCD, are contrast mai bun si negru mai adanc, iar deseori luminozitatea e mult mai ridicata. Una dintre ultimele piedici in calea succesului acestui tip de panou a disparut si anume pretul.


 

S-ar parea ca acum costurile de productie pentru ecranele AMOLED au scazut sub cele LCD, permitandu-ne sa intram intr-o epoca unde OLED va fi mainstream. Am aflat si ca Apple ar explora aceasta tehnologie pentru un viitor model iPhone, dar asta de abia de la anul. Conform celor de la IHS Technology costa in acest moment in jur de 14.30 dolari productia unui ecran AMOLED de 5 inch cu rezolutie Full HD, in vreme ce un panou LTPS LCD 1080p ajunge la 14.60 dolari.

Cifrele se aplica pe primul trimestru al acestui an, iar scaderea e impresionanta fata de trimestrul 4 al anului 2015, cand costurile erau de 15.70 dolari pentru LCD si 17.10 dolari pentru AMOLED. Samsung a fost principalul sustinator al acestei tehnologii, dar si principalul producator de ecrane de genul, iar calitatea display-urilor de pe modelele sale smartphone si de pe tablete a fost validata de multiple ori, atat in recenziile noastre, cat si de autoritati in domeniu precum DisplayMate.

Samsung are toate sansele sa fie si furnizorul de ecrane pentru modelele iPhone cu ecrane OLED pe viitor.

Ceilalti au citit si: