Producatorii japonezi de display-uri pentru smartphone-uri au preturi competitive, ce pun presiune pe firmele din China si Taiwan

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Vineri 19-Dec-2014 18:34:54 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 265 ori
Se pare ca firmele japoneze producatoare de panouri pentru display-uri de smartphone-uri au inceput sa practice preturi competitive, care pun presiune pe firmele din China si Taiwan. Japan Display si Sharp sunt citate in raportul celor de la Digitimes in aceasta privinta.
 
Producatorii japonezi de display-uri pentru smartphone-uri au preturi competitive, ce pun presiune pe firmele din China si Taiwan
 

E vorba despre producatori de panouri mici si medii, nu de ecrane pentru phableturi. Firmele japoneze au inceput sa scada preturile pentru panourile TFT LCD si asta in vreme ce firme chinezesti ca ZTE, Huawei sau TCL vor sa se extinda si pe alte continente. Anul 2015 va aduce modele cu dotari high end si preturi mai accesibile, iar tonul inovatiei va veni din China, dar asta doar cu aportul ecranelor japoneze, se pare.

Daca niponii stau bine la ecrane mici, China ii contracareaza prin preturi competitive pentru panourile pentru televizoare. Panourile lor LCD TV de mari dimensiuni, de la firme ca TCL si TPV, sau Hisense si Haier nu prea au rival cand vine vorba de pret. Ar fi interesant de vazut si care tara practica preturi mai bune pentru ecranele mari, de phablet si tablete, desi ceva imi spune ca si coreenii stau bine aici.




Ceilalti au citit si: