Publicat: Miercuri 21-Oct-2015 14:40:02 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 361 ori
Dupa modelul celor de la Samsung, LG a incercat sa intre pe piata procesoarelor, dar nu a creat un rival solid pentru Exynos. Primul lor chipset pentru mobile se numea Nuclun si a fost lansat anul trecut, pe handsetul LG G3 Screen. Ei bine, acum ar fi trebuit sa ne pregatim de o noua generatie de CPU, dar Nuclun 2 a fost amanat.
 
Procesorul LG Nuclun 2 ar fi fost amânat, va sosi cu modem LTE-A, conform unor zvonuri

Nici primul Nuclun nu a mers prea bine si exista numeroase teste ce au indicat ca sufera de supraincalzire si are probleme cu performanta. La LG Nuclun 2 se lucreaza deja si primele benchmarkuri au aratat ca acest procesor il depaseste pe Samsung Exynos 7420, atat in teste single thread, cat si multi thread. Cu toate acestea, Nuclun 2 a fost pus in standby deocamdata.

Aflam si ca noul SoC va integra si propriul sau modem LTE-A, probabil in incercarea LG de a nu mai depinde de solutiile Qualcomm. Toate aceste informatii vin de la surse din Coreea de Sud, iar LG Nuclun 2 ar urma sa debuteze in 2016. Motivul amanarii ar fi integrarea acelui modem LTE-A, posibil chiar un Intel XMM 7360, chip prezentat la MWC 2015.

Acesta este un modem LTE de categoria 10, capabil sa atinga viteze de download de 450 Mbps si oferind si suport dual SIM si VoLTE. Nuclun 2 va intra in productia de masa in prima jumatate a lui 2016 si va fi produs pe baza procesului de 16 nm de la TSMC, dar va exista si o varianta pe baza procesului Intel de 14 nm. Procesorul va fi un octa core cu core-uri Cortex A72 tactate pana la 2.1 GHz si core-uri A53, tactate pana la 1.5 GHz.




Ceilalti au citit si: