Preluarea BlackBerry de catre Samsung a fost doar o metoda ieftina de a specula bursa, se pare

Stiri Telefoane Financiare

Publicat: Sâmbata 07-Feb-2015 18:25:49 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 680 ori
Uneori e de ajuns un singur zvon șocant pentru ca o companie mare sa aiba un picaj al valorii acțiunilor, sau pentru ca valoarea lor sa explodeze. și uneori aceste zvonuri sunt "plantate" în presa pentru a juca la bursa... Acuzații de genul au aparut acum și legat de eternul zvon al achiziției BlackBerry de catre Samsung.
 
Preluarea BlackBerry de catre Samsung a fost doar o metoda ieftina de a specula bursa, se pare

Chiar noi am scris despre aceasta teorie aici și aici, apoi am citat un oficial Samsung care dezmințea zvonurile. Autoritațile de reglementare a operațiunilor de la bursa au pornit o investigație cu privire la manipularea prețurilor acțiunilor, folosind informații despre posibile tranzacții Samsung sau BlackBerry. și BlackBerry a negat aceste zvonuri destul de recent, deși ele îi creșteau cota de fiecare data.

Autoritați din SUA și Canada investigheaza sursele zvonurilor și pe cei care au tranzacționat acțiuni în perioada când se vehicula informația ca Samsung ar fi gata sa plateasca 7.5 miliarde de dolari pe firma canadiana. Atunci când a aparut informația în presa, acțiunile BlackBerry au crescut cu 4%. Sa va explic cum funcționeaza: ești jucator pe Wall Street, platești pe cineva în presa planteze povestea, ai câteva acțiuni ieftine BlackBerry, le vinzi dupa ce cresc și ieși în profit.

și asta se numește "manipularea acțiunilor", ceea ce e ilegal.




Ceilalti au citit si: