Publicat: Vineri 22-Iun-2012 10:25:34 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 370 ori
Ne apropiem rapid de era 4G, 3G-ul ramane cel mai utilizat pe plan secund și Orange a dat un comunicat prin care afirma ca rețeaua sa are acoperire de 98% la nivel național. Cam greu sa cazi in cei 2% ce au mai ramas.
 
Orange spune ca ofera acoperire 3G pentru 98% din suprafața României

Pot sa pun și o impresie personala. Am primit mai multe telefoane de ale lor la test și acestea sunt insoțite de un SIM de date. Nu am remarcat sa-mi pice semnalul. A funcționat bine și cand erau zone mai puțin accesibile, cum ar fi prin padurile de langa Fundata, din apropiere de Brașov. Se puteau posta imagini via Instagram pe Twitter și Facebook.

Orange spune ca au vizat o extindere masiva a rețelei 3G catre zonele rurale. Investiția a ajuns la 110 milioane euro și acoperire 3G a crescut de la 55% la 98%. Va dați seama ca in urma cu an, doar 55% aveau acces la 3G - comunicații de date la viteze sporite?

Viteza de transfer a ajuns pana la 14.4 Mbps, dar știu ca in București pe anumite zone se ajunge și la 21 Mbps. Știu ca Orange are și o licența 4G de test și s-ar putea sa fie primul operator roman care sa ofere acoperire 4G. Ar fi o lovitura de imagine.

Prin acest proiect jumatate din reteaua Orange, construita in peste 14 ani, a fost modernizata, optimizata si extinsa, iar clientii au ocazia sa beneficieze de acces la internet mobil la viteze superioare, oriunde s-ar afla. Rezultatele acestui proiect confirma inca o data promisiunea companiei de a investi in Romania si de a aduce tehnologia cat mai aproape de clientii nostri.” a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO in cadrul Orange Romania.




Ceilalti au citit si: