Publicat: Luni 04-Aug-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 215 ori
Conform ultimelor zvonuri din presa, Orange Romania doreste preluare Euro-GSM, ultimul distribuitor GSM detinut de antreprenori autohtoni. Ramane de vazut daca si acest retailer va ajunge in proprietatea celui mai mare operator roman.

Orange cumpara Euro GSM ?

Silvia si Zsolt Fodor sunt aproape de a vinde aceasta retea de retail, concentrandu-se in schimb pe imobiliare si turism. La ora actuala, Euro-GSM insumeaza o retea de 130 de magazine partenere Orange, terminand anul 2007 cu o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro. Sa fie aceasta mutare a operatorului "portocaliu" inca un element al pregatirii pentru presupusa lansare a lui iPhone din data de 22 august?

Oare cum va reactiona concurenta la aceasta achizitie, avand in vedere eternul duel dintre Orange si Vodafone si performantele celor de la Cosmote, care au crescut rapid in ultimii ani? Dupa cum probabil va amintiti, Cosmote a preluat controlul retailerului Germanos, aceasta achizitie crescandu-i popularitatea si vizibilitatea. Evident, Orange nu are nevoie de o astfel de crestere de imagine, dar achizitia este cu siguranta o lovitura data concurentei.

[


Ceilalti au citit si: