Orange Romania investigata pentru abuz de pozitie dominanta pe piata platilor prin mesaje scurte; Consiliul Concurentei intra pe fir!

Stiri Telefoane Orange

Publicat: Luni 04-Apr-2016 21:06:55 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 825 ori
Consiliul Concurentei a anuntat declansarea unei investigatii cu privire la "abuzul de pozitie dominanta" al operatorului Orange Romania. Investigatia a fost deschisa din cauza unui posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange in cadrul relatiei cu companiile din domeniul platilor prin mesaje scurte.
 
Orange România investigata pentru "abuz de pozitie dominanta" pe piata platilor prin mesaje scurte; Consiliul Concurentei intra pe fir!

E implicata si piata mesajelor scurte publicitare, prin intermediul telefonului mobil. Consiliul a realizat inspectii neanuntate la sediul Orange Romania, dar si la sediile agregatorilor de plati prin SMS, pentru a obtine probele necesare. Au fost ridicate documente in timpul inspectiilor si ele sunt analizate acum de autoritatea mai sus mentionata.

Retineti ca nu a fost dat vreun verdict sau vreo categorisire pentru practicile Orange, ci totul e in faza de investigatie. Desi nu avem detalii, tratament discriminatoriu ar insemna ca unele companii din piata platilor prin mesaje scurte aveau tarif preferential si altele erau suprataxate. Daca se va dovedi reala teoria, atunci se va lasa cu amenzi destul de mari.




Ceilalti au citit si: