Oamenii de știința de la Universitatea din Washington au creat cel mai subțire panou LED

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Miercuri 12-Mar-2014 15:09:52 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 396 ori
In aceasta goana a tehnologiei, vedem tot mai des device-uri foarte subțiri sau curbate, acestea avand la baza panouri LED, P-OLED foarte subțiri, componente care sunt un factor important al terminalului in sine.
 
Oamenii de știința de la Universitatea din Washington au creat cel mai subțire panou LED

De curand, oamenii de știința de la Universitatea din Washington au reușit sa creeze cel mai subțire astfel de panou LED existent pe piața la ora actuala, acesta avand o grosime de doar 3 atomi.

Ținand cont de tehnologia oferita in acest moment, aflam ca este imposibila crearea unui LED mai subțire de 3 atomi. Procesul de fabricare al acestui panou a fost realizat prin utilizarea unuia dintre cele mai subțiri materiale semiconductoare, material numit Tungsten Diselenide. Pe langa faptul ca este foarte subțire, acest material este in același timp flexibil și rezistent.

De curand am vazut la Mobile World Congress 2014 cel mai subțire smartphone din lume, și anume Gionee Elife S5.5, terminal ce masoara doar 5.5 mm. Aceasta tehnologie dezvoltata de catre oamenii de știința de la Universitatea din Washington ar putea ajuta la creearea unor device-uri și mai subțiri.




Ceilalti au citit si: