O treime dintre angajatori vor folosi autentificarea biometrica pe terminalele mobile pana in 2016

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Marti 04-Feb-2014 20:40:56 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 325 ori
Ceea ce Apple a pornit anul trecut cu iPhone 5s poate deveni nu doar un trend ci o regula in marile companii. E vorba despre autentificarea biometrica, care ar putea fi folosita pentru o treime din angajatorii din lume pana in 2016.
 
O treime dintre angajatori vor folosi autentificarea biometrica pe terminalele mobile pâna în 2016

E vorba aici despre companiile care permit angajatilor sa isi aduca de acasa terminalele pe care lucreaza. De obicei aceste device-uri sunt vazute ca o bataie de cap pentru echipa de IT a unei firme, care are nevoie de extra securitate pentru acele modele. Gartner prezice ca 30% dintre organizatiile mari se vor baza pe autentificarea prin amprenta pe terminalele mobile in urmatorii 2 ani.

La ora actuala companiile folosesc doar parole complexe pentru laptopuri, telefoane si tablete, uneori oferind acces la informatii si date critice pentru acele firme. Este evident faptul ca numarul telefoanelor si tabletelor din organizatii este in crestere, dupa cum creste si numarul amenintarilor cibernetice. Astfel apare nevoia unei securizari mai bune, iar tehnologia biometrica pare raspunsul ideal.

Nu va mirati daca urmatorul iPad si MacBook vor avea la randul lor scannere de amprente...




Ceilalti au citit si: