O noua speranta pentru persoanele cu handicap: telefonul mobil controlat prin miscari ale capului (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Miercuri 12-Noi-2014 17:18:32 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 213 ori
Daca in ultimii ani am vazut ca batranii si copiii primesc tot mai multe terminale dedicate, un  alt segment important e totusi neglijat de marii producatori de handseturi. E vorba despre persoanele cu diferite impedimente sau handicapuri, care ar trebui sa aiba acces la smartphone-uri ca noi toti. Ei bine, prin tehnologia Sesame Enable, persoanele paraplegice de exemplu vor putea folosi un telefon mobil.
 
O noua speranta pentru persoanele cu handicap: telefonul mobil controlat prin miscari ale capului (Video)

Beta testingul a inceput deja si este implicat aici un telefon controlat fara a-i atinge ecranul. Utilizatorii trebuie doar sa isi miste capul pentru a controla un cursor de pe ecran. Astfel, ei vor putea avea acces la toate functiile terminalului, de la trimiterea de mailuri si mesaje, la receptionarea de apeluri si chiar si jucat Angry Birds sau Candy Crush, folosind miscari ale capului. Telefonul folosit pentru teste este un Nexus 5 modificat, cu software Sesame instalat peste Android.

Este inclusa aici si comanda vocala, iar gesturile utilizatorului sunt urmarite prin camera frontala. Sesame a fost creat de catre Giora Livne, din Israel, care la randul sau este paraplegic de 9 ani. Livne se saturase sa nu poata trimite mesaje text sau mailuri si a decis sa faca o schimbare. Tehnologia va ajuta multe persoane, inclusiv cele care sufera de ALS, paralizie cerebrala, Parkinson, artrita severa sau scleroza multipla.

Pachetul Sesame cu Nexus 5 inclus costa 350 de dolari si e subiect de campanie pe Indiegogo. Creatorii sai incearca sa stranga 30.000 de dolari pentru a pune proiectul pe picioare, iar o lansare ar putea avea loc in martie 2015.
 




Ceilalti au citit si: