Publicat: Vineri 02-Oct-2015 19:38:18 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 486 ori
Se poate spune ca se exagereaza putin cu scaparile si zvonurile despre terminalele Microsoft Lumia 950/Lumia 950 XL, surprizele legate de aceste modele urmand a fi zero la momentul lansarii. Ei bine azi avem inca o imagine cu Lumia 950, dar de aceasta data ea se axeaza pe scannerul de iris de la bord.
 
Microsoft Lumia 950

Premiera unui telefon cu scanner de iris a avut loc deja, sub forma lui Fujitsu Arrows NX F-04G, dar acela nu e un model mainstream. Irisul este o structura subtire si circulara din cadrul ochiului, care controleaza diametrul si marimea pupilei. Modelul sau este unic pentru fiecare persoana de pe Terra, facandu-l o modalitate de securizare biometrica infailibila.

Aflati ca exista si telefonul Vivo X5 Pro, care aparent scaneaza retina utilizatorului, desi personal cred ca e vorba tot de iris. Revenind la Lumia 950, el va folosi un senzor infrarosu special, plasat langa camera frontala. Pe acesta il vedeti in imaginea de mai jos si ar putea avea si rolul de blitz pentru selfie. Windows Hello va face parte din procesul de autentificare aici, fiind un sistem atat de sigur, incat poate distinge si intre 2 frati gemeni prin recunoastere faciala.

Scanner de iris Microsoft Lumia 950
 
Va deveni oare scannerul de iris o functie must have pe terminalele mobile in viitor, cum a devenit scannerul de amprente recent?




Ceilalti au citit si: