O idee simpla si geniala: scaderea luminozitatii ecranului de smartphone in zona in care tineti degetul pe ecran

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Sâmbata 04-Oct-2014 13:54:02 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 566 ori
Cu smartphone-uri cu ecrane mari si baterii mari, dar nu indeajuns, orice metoda care creste durata de functionare a terminalului e binevenita. Ei bine, cei de la Microsoft Research au gasit un truc foarte util pentru a creste viata bateriei.
 
O idee simpla si geniala: scaderea luminozitatii ecranului de smartphone în zona în care tineti degetul pe ecran

Ei vor detecta zonele ecranului acoperite de degetele utilizatorului si le vor scadea luminozitatea. Dupa ce au studiat modurile in care 10 persoane interactionau cu handseturile lor, cercetatorii de la Microsoft au descoperit ca in medie 11.14% din ecran e acoperit de degete. De vreme ce oricum nu puteti vedea acea zona, se poate reduce luminozitatea in acele portiuni pentru a economisi baterie.
 
O idee simpla si geniala: scaderea luminozitatii ecranului de smartphone în zona în care tineti degetul pe ecran

Energia consumata a fost redusa astfel cu aproximativ 12.96%, iar tehnica functioneaza doar pe terminalele cu ecrane OLED, care ofera suport pentru astfel de scaderi locale de luminozitate. Sau se poate investi mult mai mult in acei oameni de stiinta care mereu gasesc o sursa de energie noua si revolutionara, dar care niciodata nu ajunge pe mobilele noastre.




Ceilalti au citit si: