Nurugo Micro este un microscop cu marire 400x pentru smartphone-uri, finantat generos pe Kickstarter

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Marti 15-Mar-2016 17:59:48 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 2149 ori

Ora de biologie si chimie e pe cale sa devina mai interesanta, daca iti aduci propriul microscop si mai ales daca e conectat la smartphone. Nurugo Micro e un microscop 400x pentru smartphone-uri, un device finantat pe Kickstarter si care pare a avea succes pana acum.
 


 

Cu 10 zile de crowdfunding ramase, proiectul a ajuns la 158.000 de dolari, de 3 ori mai mult decat tinta initiala. Gadgetul in sine este un mic atasament care se aplica peste lentila camerei telefonului si il transforma in microscop. Astfel, veti putea vedea pe telefon detalii la nivel microscopic, inclusiv microorganisme de tot soiul.
 


 

Accesoriul e mic si compact si are avantajul ca nu necesita alimentare in plus, fiind constituit strict din elemente optice si atat. Atasarea se face pe baza unui clip si mai primim si un inel cu LED-uri ce ilumineaza subiectul marit si un mecanism manual de ajustare a focalizarii. Un Nurugo Micro costa 39 de dolari, iar livrarile incep din luna mai.
 


 

Produsul cantareste doar 3.89 grame, e compatibil cu orice telefon si masoara doar 0.5 cm in grosime. In functie de smartphone, el ofera marire de la 18x la 400x.





Ceilalti au citit si: