Publicat: Miercuri 17-Iun-2015 00:36:46 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 459 ori
Nokia Technologies si LG Electronics au anuntat azi incheierea unui parteneriat, care are la baza schimbul de brevete. LG este cel mai mare producator de smartphone-uri care se alatura programului de licentiere Nokia de la vanzarea lui Nokia Devices catre Microsoft cu mai bine de un an in urma.
 
Nokia si LG încheie un parteneriat pe baza de schimb de brevete

Finlandezii au peste 60 de companii partenere care se bucura de licentele lor pentru tehnologii 2G, 3G si 4G, iar HTC incheia o intelegere similara anul trecut in februarie. La acea vreme HTC semna parteneriatul pentru a opri un litigiu pe care il avea cu Nokia pe baza proprietatii intelectuale. Evident, nu avem cifre asociate contractului dintre LG si Nokia, ele ramanand confidentiale, dar e vorba probabil de sume mari.

Licentierea se aplica pe 1 sau 2 ani si Nokia se declara deschisa la utilizarea arbitrajului independent pentru a rezolva orice dispute pe seama brevetelor. In vreme ce in SUA procesomania si trollii de brevete prolifereaza, iar administratia cauta o metoda pentru a-i opri, in Europa si Asia problemele de acest gen apar mai rar.




Ceilalti au citit si: