Publicat: Joi 28-Ian-2010 23:21:13 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 371 ori
Mintile luminate din centrul de cercetare Nokia au elaborat o noua tehnologie care permite unui terminal sa fie folosit drept un soi de radar, dezvoltand si o noua metoda de control pentru handseturi. Iata inovatia "Mobile Radar" in actiune:
 

 
Prezentat ieri la Demo House 2010, eveniment organizat la universitatea Aalto din Finlanda, Mobile Radar este capabil sa masoare distanta, viteza si directia unui obiect folosind un telefon mobil. Este vorba de aceeasi tehnologie folosita si in cazul radarelor de politie, iar ca fapt divers, in Finlanda amenzile sunt calculate in functie de salariu.
 
Nokia Mobile Radar
O alta utilizare a inovatiei este controlul unui telefon prin gesturi si il puteti vedea in clipul de mai sus pe cercetatorul Jani Ollikainen folosind miscari ale mainii pentru a face modificari de volum in cazul handsetului. Spre exemplu, daca ridicati mana in aer, langa telefon, veti da volumul mai tare, aceasta metoda de control functionand chiar daca terminalul este acoperit de o haina, spre eemplu.

Potentialul tehnologiei este imens, de la sisteme de alarma care detecteaza miscare atunci cand sunteti plecati, pana la noi jocuri bazate pe miscare.


Ceilalti au citit si: