Nokia anunta vanzarea lui HERE pentru 3.07 miliarde de dolari catre Audi AG, BMW Group si Daimler AG

Stiri Telefoane Nokia

Publicat: Luni 03-Aug-2015 15:04:35 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 1232 ori

Dupa indelungi parlamentari, tratative si oferte serioase, Nokia a ales in sfarsit cui sa vanda segmentul HERE. Sectiunea de cartografiere a firmei finlandeze va merge la consortiul auto german format din Audi AG, BMW Group si Daimler AG.
 

Nokia anunta vânzarea lui HERE pentru 3.07 miliarde de dolari catre Audi AG, BMW Group si Daimler AG

Pretul platit pentru achizitie va fi de 3.07 miliarde de dolari, iar tranzactia va fi incheiata in primul trimestru al anului viitor. Rajeev Suri, presedinte si CEO Nokia a declarat ca aceasta vanzare reprezinta urmatorul pas in transformarea companiei. In urmatoarea perioada finlandezii se vor axa pe fuziunea cu Alcatel-Lucent, dupa care Nokia va fi "noua Nokia", viziune la care seful sau aspira de ceva vreme.

In acel moment, compania nordica va fi lider pe piata retelelor si un nume greu in zona de servicii, plus licentiere de tehnologii si brevete. HERE e atractiv pentru producatorii de automobile, mai ales ca a fost dezvoltat si un asa numit "location cloud" care se foloseste de datele generate de vehicule si alte terminale pentru a cartografia mai eficient infrastructura.

Serviciul cloud livreaza catre utilizatori informatii, predictii si detalii personalizate despre trafic si topografie. HERE are 6454 angajati si in prima jumatate a acestui an a incasat 606 milioane de dolari, avand profit operational de 30.7 milioane de dolari.





Ceilalti au citit si: