Nokia anunta profituri impresionante pentru sectiunea Networks, dupa vanzari ridicate in America de Nord

Stiri Telefoane Nokia

Publicat: Joi 29-Ian-2015 22:20:13 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 300 ori
Sectiunea Networks de la Nokia continua sa performeze, firma finlandeza anuntand profituri mai ridicate decat se asteptau analistii, conform Reuters. Motivul ar fi o crestere a vanzarilor pe piata nord-americana.
 
Nokia anunta profituri impresionante pentru sectiunea Networks, dupa vânzari ridicate în America de Nord

Compania finlandeza isi pastreaza evolutia si dupa vanzarea sectiunii Devices catre Microsoft anul trecut. In ciuda performantelor sectiunii Networks, au existat si scaderi de venituri provocate de segmentul Technologies, care se ocupa cu brevete si produse noi. Ca rezultat actiunile Nokia au scazut cu 4.8% la bursa finlandeza. Revenind la Nokia Networks, aceasta sectiune se afla pe locul 3 la nivel mondial, in segmentul de echipamente mobile/telecom, dupa Ericsson si Huawei.
 
Nokia anunta profituri impresionante pentru sectiunea Networks, dupa vânzari ridicate în America de Nord

Nokia Networks vine dupa o despartire cu probleme de Siemens, care a fost administrata inteligent, prin reduceri de personal, scaderi de investitii si axarea pe conectivitatea 4G. Profitul operational pe trimestrul 4 din 2014 a fost de 470 de milioane de euro pentru acest segment, in crestere de la 397 milioane de euro in trimestrul precedent. Aceste cifre au depasit predictiile analistilor Reuters, de aproximativ 415 milioane de euro.

Intre timp CEO-ul Nokia, Rajeev Suri promite ca daca 2014 a fost un an de reinventare, 2015 e un an al executarii.




Ceilalti au citit si: