Nokia Ozo disponibil la vanzare de azi: o camera sferica, ce e capabila de captura video live 3D/360° si VR

Stiri Telefoane Nokia

Publicat: Luni 30-Noi-2015 23:53:27 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 559 ori
Nokia Ozo este prima camera video axata pe captura 3D/360° si VR, cu un design circular interesant. Produsul a fost pus in vanzare astazi si e capabil de streaming live, sub forma de imagini stereoscopice 3D.
 
Nokia Ozo

Acest device este menit pentru crearea de clipuri de tip virtual reality si vine cu un design sferic, cu o carcasa din aluminiu. 8 senzori foto cu rezolutie de 2000 x 2000 sunt inclusi, iar spatiul dintre senzori e gandit sa fie echivalentul spatiului dintre ochii umani. Camera cantareste 4.53 kg si odata testata de cei de la Wired i-a uimit prin abilitatea de a realiza un interviu cu o persoana, de parca aceea s-ar fi aflat in camera.
 
Nokia Ozo

De cealalta parte a streamingului se folosea un headset VR pentru a primi imaginile oferite de Ozo. Microfoanele performante ale acestui device ofera o captura audio excelenta, reproducand perfect mediul capturat. Exista si un sistem de ventilatie activ aici, dar unul silentios care nu afecta captura. Nokia Ozo ofera conectivitate HD-SDI si poate face streaming cu viteze de pana la 1.5 Gb/s in format RAW si genera clipuri video stereoscopice in timp real.
 

Inca o data, acesta este un device pentru profesionisti, unul care costa 50.000 de dolari.




Ceilalti au citit si: