Nokia și Qualcomm investesc 20 de milioane de dolari intr-o noua tehnologie de captura a imaginilor (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Miercuri 01-Mai-2013 21:27:41 - Autor: Mircea Vasile - Afisat de: 560 ori
Fara a-i introduce in ecuație pe cei de la Nokia putem afirma ca suntem destul de departe de momentul cand smartphone-urile vor putea inlocui in intregime aparatele foto dedicate portabile. Producatorul finlandez este singurul care a reușit sa demonstreze ca este posibil sa utilizam un smartphone in scopuri profesionale in ce privește captura foto / video.
 
Nokia și Qualcomm investesc 20 de milioane de dolari într-o noua tehnologie de captura a imaginilor (Video)

Cei de la Nokia au format multe parteneriate de-a lungul timpului și printre acestea se gasește și cel cu Qualcomm, producatorul de chip-uri de inalta performanța pentru dispozitivele mobile. Ambii parteneri au decis sa investeasca intr-o tehnologie relativ recent aparuta, dezvoltata de cei de la Pelican Imaging. Aceasta a fost integrata prima oara in camerele foto Lytro și ofera o noua modalitate de a obține imagini statice.

Camerele Lytro folosesc un numar de 8 lentile de aperftura f/2.0 pentru a realiza o imagine cu diferite puncte de focalizare, care apoi este inparțita in 8 poze separate, fiecare cu propriul centru de focus. Fara indoiala cei de la Nokia doresc sa implementeze aceasta tehnologie pentru terminalele lor din seria Lumia, ce vor fi lansate in viitorul apropiat. Și cum ii cunoaștem pe finlandezi, nu este exclus ca aceștia sa aduca imbunatpțiri monumentale tehnologiei Pelican. Materialul video de mai jos demonstreaza capacitațile obiectivelor Lytro.
 




Ceilalti au citit si: