Publicat: Marti 05-Ian-2016 13:18:52 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 631 ori
La inceputul acestui an Nokia a preluat controlul asupra Alcatel-Lucent, oferind actiuni publice si listate la bursa pentru perioada post-fuziune. Nokia va detine aproape 80% dintre actiunile Alcatel-Lucent oferite la bursa.
 
Fuziunea Nokia-Alcatel-Lucent finalizata: funcționarea integrata începe de pe 14 ianuarie

Rajeev Suri, presedinte si CEO Nokia a declarat ca e incantat ca implementarea si oferta de actiuni pentru compania post fuziune are succes. Investitorii si actionarii si-au exprimat increderea in noua companie. Incepand cu 14 ianuarie 2016, Nokia si Alcatel Lucent vor avea un portofoliu comun "end to end", care ar trebui sa vina in intampinarea clientilor la nivel global.

Capacitatea de cercetare si dezvoltare va fi net superioara acum, ajutand la o trecere cat mai eficienta in era in care Internet of Things, 5G si solutiile Smart Home devin omniprezente, adica in viitorul deceniu. 2.052.812.101 actiuni Alcatel-Lucent au fost oferite pe piata bursiera, ca si peste 264 milioane de actiuni American Depositary.

Nokia va pune in functiune un program de capitalizare de 7 miliarde de euro pentru a optimiza structura sa financiara si a oferi actionarilor capitalul in exces. Ce trebuie sa retinem aici? Ca grupul Nokia a preluat controlul asupra Alcatel-Lucent in urma unei oferte de 15.6 miliarde de euro, dupa un schimb de actiuni.

Ca urmare a vestilor actiunile Nokia au crescut cu 0.6%.
 




Ceilalti au citit si: