Mobile High Definition Link, un nou tip de iesire HD care suporta si alimentarea telefonului (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Joi 24-Feb-2011 18:22:59 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 444 ori
Cu o saptamana in urma ne aflam in Barcelona, la MWC 2011, eveniment tech care a inclus, printre altele si prezentarea de noi tehnologii video. Acestea includ si Mobile High Definition Link (MHL), pe care o puteti vedea in actiune mai jos si care suporta iesirea semnalului video de pe un terminal mobil, dar si incarcarea acestuia cu ajutorul unui televizor.
 
Mobile High Definition Link, un nou tip de iesire HD care suporta si alimentarea telefonului (Video)

Deocamdata, primul terminal care suporta aceasta tehnologie este smartphone-ul Samsung Galaxy S II, celebrul terminal dual core pe care l-am putut vedea la MWC. Din pacate nu exista inca televizoare compatibile MHL, dar compania din spatele acestui standard va pune la dispozitie o serie de adaptoare care includ atat o mufa pentru incarcarea handsetului, cat si una pentru cablul HDMI.

Folosind acelasi tip de conexiune veti putea controla actiunile telefonului cu aceeasi telecomanda cu care controlati televizorul. Ceea ce vedeti aici este MHL 1.0, necompatibil cu Gigabit Ethernet sau USB 3.0 Host, dar poate ca MHL 2.0 va aduce si aceste functii.
 




Ceilalti au citit si: