Microsoft renunța la afacerea cu telefoane in forma sa actuala? Informațiile și zvonurile legate de acest aspect se inmulțesc

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Miercuri 01-Iul-2015 12:23:09 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 731 ori
Cu doar cateva zile in urma, aflam prin intermediul unui articol despre o scrisoare interna ce a fost trimisa de catre Satya Nadella (CEO Microsoft), angajaților companiei. Acest memo facea in special referire la o serie de decizii grele pe care Microsoft trebuie sa le adopte pentru viitorul an fiscal, și lasa astfel loc de interpretari.
 
Satya Nadella

In continuarea acestor vești, pe web au inceput a circula și zvonuri cu privire la faptul ca aceste posibile decizii sa il aiba in prim plan pe Windows Phone, sau mai bine zis renunțarea ulterioara la acesta in favoarea Android. Aceste speculații vin și pe seama ultimelor statistici IDC ce dezvaluie o scadere a cotei de piața WP cu 2.7%, procent destul de semnificativ pentru Microsoft.

Ca un fel de știre ce vine sa intareasca acest zvon, sta o postare a celebrului leaker MSFTNerd, cont ce de-a lungul anilor ne-a prezentat o multitudine de informații ce priveau compania Microsoft și produsele ce urmau a fi lansate. Postarea de pe Twitter ne dezvaluie ca Microsoft nu exclude posibilitatea de lansare a unor terminale Android care sa ofere suita de aplicații Office la pachet.
 
MSFTNerd

Deja aceste aplicații au fost zarite pe terminalele Samsung ca urmare a unui acord incheiat intre cele doua companii, lucru ce ne confirma dorința Microsoft de extindere a aplicațiilor proprii și pe alte platforme. De asemenea, se pare ca in schimbul lansarii de terminale Android și renunțarea la WP, Microsoft va primi din partea Google, versiuni ale aplicațiilor Maps, YouTube și Search dezvoltate pentru Windows.

Cat despre aceste posibile device-uri Microsoft cu Android la bord, daca va amintiți, compania a avut in plan o inițiativa eșuata cu gama Nokia X, terminale ce rulau o versiune modificata de Android peste care era aplicata o tema similara WP. Sa fi fost acest pas o modalitate de testare a pieței?
 
MSFTNerd

Aceasta, și multe alte intrebari inca iși cauta raspuns, intrebari care par a fi puțin deplasate mai ales daca luam in considerare faptul ca Microsoft pregatește debutul lui Windows 10 Mobile pentru aceasta toamna. Voi ce credeți? Va renunța Microsoft complet la platforma mobile in favoarea Android, sau ne va oferi posibilitatea de alegere intre Android și WP odata cu lansarea de noi device-uri?




Ceilalti au citit si: