Microsoft lanseaza conceptul de holoportare: interactiunea cu o holograma 3D a unei persoane aflate la distanta

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Duminica 27-Mar-2016 16:18:35 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 662 ori

Desprinsa parca direct din serialul Silicon Valley, ideea de "holoportare" a fost recent lansata de Microsoft si implica interactiunea cu o persoana aflata la mare distanta prin intermediul unei holograme 3D.
 


 

Proiectul vine de la Microsoft Research Interactive 3D Technologies si se bazeaza pe tehnologia lui HoloLens, headsetul cu realitate augmentata al companiei. Evident, e implicat si un sistem special de camere, care permit capturarea subiectului care se va transforma in holograma. Microsoft nu a oferit prea multe detalii cu privire la ce fel de camere sunt implicate, dar stim ca acestea vor permite captura in timp real a unei persoane in mediul sau.

Prin intermediul lui HoloLens holograma persoanei respective va aparea in mijlocul campului vizual al utilizatorului, ca si cum respectiva persoana ar fi in fata sa. Va reamintesc ca Microsoft HoloLens este un headset de tip smart glasses, care integreaza un computer cu Windows 10 de mici dimensiuni si foloseste senzori si un display stereoscopic 3D de inalta definitie, dar si sunet spatial pentru a crea aplicatii augmented reality.

Interfata e una naturala, cu suport pentru interactiune prin voce, privire si gesturi cu mana. La ora actuala un developer kit al acestui headset costa 3000 de dolari, iar tehnologia arata fantastic in actiune.






Ceilalti au citit si: