Microsoft isi anunta rezultatele financiare pe trimestrul fiscal 4: venituri crescute, dar profituri scazute

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Miercuri 23-Iul-2014 15:25:26 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 137 ori
Microsoft a anuntat astazi rezultatele pe trimestrul 4 al anului fiscal 2014, cu 4.6 miliarde de dolari venituri nete si un total de 23.38 miliarde de dolari venituri. Veniturile sunt in crestere fata de suma de 19.9 miliarde din aceeasi perioada a anului trecut, dar suma neta a scazut fata de cele 4.97 miliarde din 2013 Q4.
 
Microsoft îsi anunta rezultatele financiare pe trimestrul fiscal 4: venituri crescute, dar profituri scazute

Un efect pozitiv asupra veniturilor Microsoft l-a avut cererea crescuta de PC-uri, mai mare decat erau asteptarile companiei cel putin. Veniturile din Windows au crescut cu 3% in acest trimestru, iar compania a anuntat si ca a vandut 5.8 milioane de modele Lumia si 30.3 milioane de handseturi non Lumia, dupa achizitia Nokia Devices & Services. Teoretic avem de-a face cu o scadere de 21% a vanzarilor Lumia fata de anul trecut, dar sunt luate in calcul aici doar unitatile vandute in 2 dintre cele 3 luni ale trimestrului.

E bizar ca in raportul trimestrial nu exista o mentiune clara a lui Surface. Deja lipsa de cifre de vanzari si unitati vandute Surface e o traditie Microsoft, care mereu a ascuns performanța acestui produs. Ştim doar ca Surface a adus venituri de 409 milioane dolari in acest trimestru. Mai aflam si ca MS a vandut 1.1 milioane console Xbox, iar cel mai profitabil segment al companiei din Redmond a fost cu siguranta cel de servere si cloud, cu o crestere de 11%, ajungand la venituri de 13.48 miliarde de dolari.

Acest segment include multiple produse, de la servicii cloud Azure la Office 365 business and enterprise, pana la Exchange, SharePoint si Lync.




Ceilalti au citit si: