Microsoft incepe distribuția lui Windows 10 Mobile; iata ce terminale sunt compatibile și cum puteți instala noua versiune

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Vineri 18-Mar-2016 17:59:40 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 1742 ori

Dupa o lunga perioada de așteptare, iata ca Microsoft anunța astazi startul programului de update la Windows 10 Mobile pentru terminalele compatibile. Cum era de așteptat, nu toate modelele comercializate pot rula acest OS, ci doar un numar restrans dupa cum urmeaza: Lumia 1520, 930, 640, 640 XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 631 (1 GB), 636 (1 GB), 430, și Lumia 435.
 


 

Pe langa aceste modele din gama Lumia, in prima etapa a programului de update se afla și terminale produse de catre alte companii, cum este cazul urmatoarelor modele: BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q, și MCJ Madosma Q501. Deși actualizare sosește via OTA, avem de facut un lucru inainte de actualizare propriu-zisa.

Acest pas consta in instalarea aplicației Microsoft Upgrade Advisor pe smartphone, software ce ne va anunța data terminalul este eligibil pentru update. Odata realizat acest pas, tot ce avem de facut este sa bifam opțiunea “Enable Windows 10 upgrade” ș mai apoi sa facem click pe butonul Next.


 

Ulterior, odata cu verificarea actualizarilor disponibile, vom fi indrumați catre procesul de update al telefonului. Dupa cum probabil știți, Windows 10 Mobile vine cu o serie de noutați foarte interesante, cum este cazul centrului de notificari ce a primit acum un make-over. De acum putem afișa doar 4 shortcut-uri rapide catre setari, sau o intreaga lista a acestora in modul extins.

De asemenea, o funcție minora dar foarte utila integrata aici, este și posibilitatea de a opri conexiunea WiFi direct din centrul de notificari, lucru ce nu era disponibil pe versiunea anterioara Windows Phone 8.1. Printre alte noutați avem browser-ul Microsoft Edge, dar și modul Continuum prin care telefoanele high-end se transforma in desktop-uri prin intermediul unui dock dedicat.

Mai multe detalii despre procesul de actualizare, dar și despre Windows 10 Mobile, puteți afla din clipul de mai sus pus la dispoziție direct de catre Microsoft.



Ceilalti au citit si: