Microsoft cumpara Sunrise, un producator de aplicatii Calendar la pret de 100 de milioane de dolari

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Joi 05-Feb-2015 17:43:36 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 255 ori

Se pare ca Microsoft vrea sa isi reinventeze aplicatia Calendar de pe Windows si Windows Phone, cel putin asa deducem din noua sa achizitie. Gigantul din Redmond a cheltuit peste 100 de milioane de dolari pe firma Sunrise, care produce o suita de aplicatii de tip Calendar.



 

Softurile companiei proaspat cumparate de Microsoft sunt disponibile pe mobil si desktop si conecteaza calendarele oferite prin diferite servicii. Aplicatiile sunt disponibile pe iPad, iPhone, terminale Android, dar si pe Mac si exista si un client web. Utilizatorii isi pot accesa calendarele din Google, iCloud, Microsoft Exhcange si o serie de aplicatii third party. Suportul cross platform este unul dintre avantajele solutiei Sunrise.

Se pare ca MS va pastra integritatea aplicatiilor si brandul lor, dar va folosi o parte din tehnologia din spatele lor pentru produse viitoare. Aceasta abordare aminteste de achizitia Acompli, companie care a costat 200 de milioane de dolari, iar rezultatul a venit recent sub forma lui Outlook pentru iOS si Android, bazat pe tehnologie Acompli. Achizitii de acest gen indica faptul ca Microsoft se axeaza tot mai mult pe zona mobile si evolueaza in aceasta directie.





Ceilalti au citit si: