Publicat: Marti 19-Ian-2016 19:00:01 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 322 ori
Atunci cand Apple a lansat tableta iPad Pro la pachet cu Apple Pencil, firma din Cupertino a avut grija ca stylusul sau sa fie mai evoluat decat Surface Pen al celor de la Microsoft. Astfel, in vreme ce accesoriul Microsoft e pe baterie, cel Apple e reincarcabil. Acum si Microsoft ar putea urma aceeasi directie.
 
Microsoft breveteaza un nou tip de stylus Surface Pen, de aceasta data reîncarcabil

Un brevet proaspat publicat indica faptul ca se pregateste o noua versiune de Surface Pen, care ar fi andocat pe un device si incarcat astfel. La ora actuala un stylus de genul vine cu o baterie AAAA, ce ii asigura luni intregi de functionare. Apple Pencil in schimb e reincarcabil si se ataseaza, ce e drept in mod inestetic la portul Lightning de pe iPad Pro.

Brevetul Microsoft face referire la o metoda de a folosi un dock magnetic pentru a fixa stylusul pe corpul unei tablete, dar si pentru a il incarca. Sistemul foloseste inelele din jurul corpului accesoriului pentru a alinia potrivit pinii de incarcare. Solutia Microsoft pare mai eleganta decat cea Apple, trebuie sa recunoastem si probabil ca Surface Pro 5 ne va aduce noul stylus.




Ceilalti au citit si: