Microsoft breveteaza sistemul 3D Touch care detecteaza unghiul la care apasam pe ecran, anticipeaza inputul

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Marti 14-Iul-2015 18:12:38 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 544 ori
Despre 3D Touch si Microsoft s-a scris mult in ultimul an, mai ales in contextul telefonului anulat Lumia Mclaren. Ei bine, azi revine aceasta idee, sub forma unui brevet publicat de Biroul SUA Pentru Trademark-uri si Brevete.
 
Microsoft breveteaza sistemul 3D Touch care detecteaza unghiul la care apasam pe ecran, anticipa inputul

Acesta are de-a face cu un sistem 3D Touch de la Microsoft si aplicarea pentru brevet a avut loc la inceputul anului trecut. Ideea este de a detecta unghiul sub care degetul unui utilizator e plasat pe ecran, folosind spatiul tridimensional. Astfel handsetul va colecta mai multe date decat simpla pozitie a degetului pe ecran. Tot prin aceasta tehnologie se poate calcula si pozitia degetului putin deasupra ecranului, declansand gesturi ce nu implica neaparat atingerea display-ului.

Folosind acest artificiu, anumite elemente de interfata sau tastaturi si-ar putea spre exemplu mari butoanele sau elementele de interactiune pe masura ce degetul vostru se apropie de ecran. 3D Touch va opera pe baza unei game largi de senzori, cel mai probabil implicand si sistemul Intel Realsense. Exista si zvonuri ca tehnologia va sosi pe Lumia 940 si Lumia 940 XL, pe care le asteptam sa debuteze in curand.




Ceilalti au citit si: