Publicat: Duminica 18-Ian-2015 19:46:31 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 344 ori
Sunt anumite momente in care vrei sa folosesti un telefon cat mai discret posibil, cu luminozitatea si volumul la minim. Fie ca vrei sa verifici o notificare pe timpul noptii sau esti la cinema, ai la dispozitie Quiet Hours pe Windows Phone, dar Microsoft vrea ceva mai mult de atat, ceva mai discret.
 
Microsoft breveteaza o metoda prin care telefoanele nu va vor mai deranja somnul

Se pare ca firma din Redmond lucreaza la o functie numita "inconspicuous mode", care va schimba automat luminozitatea, va da sunetul pe mut si va dezactiva anumite functii atunci cand dormiti sau va aflati la cinema. Va fi redusa si cantitatea de informatii afisate in lockscreen. Probabil va intrebati cum va detecta telefonul ca sunteti la cinema sau dormiti...

Ei bine, el va putea sa realizeze in ce situatie va aflati folosind GPS-ul, NFC si adresa MAC WiFi. El va aduna si date din calendar si se va activa cand va aflati la film sau alte evenimente, poate chiar concerte, teatru sau opera. Odata ce plecati de la eveniment, modul de functionare discreta se dezactiveaza. Inca nu e confirmat daca urmatoarea versiune Windows Phone va include aceasta dotare, dar e foarte posibil ca Win 10 pentru telefoane sa o aiba totusi.

Vom afla mai multe pe 21 ianuarie.




Ceilalti au citit si: