Microsoft anunța achiziția SwiftKey, compania din spatele cele mai populare tastaturi predictive

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Miercuri 03-Feb-2016 18:30:45 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 717 ori
Aflam in urma cu doar cateva zile despre planurile Microsoft de a aduce tastatura din Windows 10 Mobile și pe iOS, software destul de interesant la prima vedere. Ei bine, pe viitor aceasta tastatura ar putea imprumuta funcții de la SwiftKey, celebra aplicație de tip tastatura predictiva foarte populara in acest moment.
 
Microsoft anunța achiziția SwiftKey, compania din spatele cele mai populare tastaturi predictive

Spunem asta tocmai pentru ca Microsoft a anunțat cu doar cateva ore in urma achiziția dezvoltatorului SwiftKey. Cu toate ca nu au fost oferite detalii oficiale cu privire la suma platita de catre Microsoft, aflam prin intermediul publicației The Financial Times faptul ca achiziția se ridica la 250 milioane de dolari.

In cazul in care nu sunteți la curent cu nivelul de popularitate al acestei aplicații, aflați ca SwiftKey a fost instalata pe cateva sute de milioane de device-uri pana in acest moment. Aparent, principalul motiv pentru care Microsoft a decis achiziția SwiftKey, sta in spatele algoritmului de predicție a textului integrat in aplicația tastatura.

Acest algoritm ofera atat predicții ale textului in cazul in care scriem o litera greșita, dar și invața din stilul de scris al utilizatorului. Ramane doar sa vedem ce noutați va aduce Microsoft acestei aplicații și daca funcția de predicție a textului va fi introdusa pe viitor și in tastatura stock existenta in Windows 10 Mobile.




Ceilalti au citit si: