Publicat: Vineri 24-Apr-2015 22:22:47 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 279 ori
In avanpremiera sosirii lui Windows 10 in versiunea pentru mobile, aruncam o privire asupra performantei celor de la Microsoft in zona Mobile, la capitolul vanzari de terminale Lumia. Se pare ca in primul trimestru al acestui an au fost vandute 8.6 milioane de modele Lumia.
 
Microsoft a vândut 8.6 milioane de telefoane Lumia în primul trimestru al acestui an

Numarul mai sus mentionat reprezinta o crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, desi aceea era o perioada cand nici Nokia si nici Microsoft nu mai anuntau cifre de vanzari. Veniturile totale din zona Windows Phone au scazut totusi cu 16%, se pare. Microsoft a realizat 21.7 miliarde de dolari venituri din produsele Windows Phone, obtinand un profit net de 4.98 miliarde de dolari.

Astfel, veniturile ar fi crescut cu 6% fata de aceeasi perioada a lui 2014, dar profiturile au scazut cu 12%. Acest dezechilibru e asociat cheltuielilor pentru restructurarea si integrarea segmentului Nokia Devices in companie. Inca asteptam un flagship de la Microsoft, acel mitic Lumia 940 sau Lumia 1030/Lumia 1040, care are toate sansele sa vina la vara, sau cu putin noroc la BUILD.




Ceilalti au citit si: