Memoria interna este de preferat in locul cardurilor microSD pentru dispozitivele mobile. Iata de ce

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Duminica 24-Mar-2013 22:21:31 - Autor: Mircea Vasile - Afisat de: 1276 ori
Se intampla din ce in ce mai des sa observam in cazul celor mai noi dipozitive mobile, de la producatori de renume, lipsa slot-ului pentru carduri microSD, in favoarea memoriei interne. Nu mulți sunt cei care apreciaza aceasta forma de stocare și nici chiar site-urile de renume nu considera acest aspect unul pozitiv. Și totuși, exista cateva motive bine intemeiate in favoarea acestui mijloc. Haideți sa vorbim despre cele mai importante dintre acestea.
 
Samsung eMMC

Memoria interna este mai fiabila. Exista foarte multe cazuri in care un card devine inutilizabil fara un motiv evident, in special in cazul celor fabricate de producatori mai puțin cunoscuți. In plus, se intampla adesea ca informația stocata pe card sa fie corupta și acest aspect nu numai cauzeaza pierderea datelor dar este principalul motiv pentru durata de viața a bateriei mult redusa și mai jos aveți o explicație pentru un aspect cu care poate v-ați intalnit.

Cardurile microSD necesita mai multa energie, comparativ cu memoria interna, care este optimizata pentru consum minim. In plus, in cazul de mai sus, in care memoria microSD este corupta, chiar și in cazul unui numar limitat de fișiere, sistemul media integrat in Android va incerca fara succes sa acceseze informația. Astfel, veți observa in setari procesul media server printre primele locuri la consumul bateriei. Acesta este motivul pentru care este necesar sa nu utilizați cardul in mai multe dispozitive, nici chiar PC și sa il formatați frecvent.
 
Micro SD Samsung

Incepand cu Android 4.0+ oriceavantaj al cardurilor microSD este practic anulat de faptul ca sistemul de operare nu poate transfera in mod standard aplicațiile sau jocurile pe card. Sigur, in cazul in care beneficiați de root și cunoștințe de baza, puteți partiționa cardul și formata in EXT3 sau 4 partiția respectiva pentru a putea muta aplicații pe card. Pare complicat? Pentru majoritatea este și in aceste cazuri cardul ramane doar un mijloc de stocare a fișierelor media.

Avem servicii cloud, iar oferta a devenit din ce in ce mai solida și ieftina. Cu 10 lei pe luna beneficiați de 25GB de Google Drive, plus inca 25GB pentru GMail. Avand in vedere și vitezele crescute in cazul internetului mobil și prețurile in scadere, o soluție de acest fel poate sa anuleze capacitațile limitate ale memoriei interne și asta intr-un mod foarte eficient. In plus, producatori cum ar fi Samsung sau HTC ofera astfel de soluții, in parteneriat cu servicii foarte cunoscute, gratuit cu terminalele mai noi.
 
Memoria NAND Flash Toshiba

Memoria interna ofera viteza de lucru foarte eficienta. Poate nu este mai rapida decat un card microSD clasa 10, dar puține terminale pot profita de aceasta viteza și vorbim aici de cele mai puternice. Inregistrarea Full HD poate fi corect realizata și pe un card microSD clasa 4, presupunand ca este de marca și ofera viteze reale de 4 MB/s. Astfel, memoria interna ofera viteza optima de rulare pentru un anumit dispozitiv și acestea vor crește treptat, in funcție de evoluția pieței mobile. Și mai putem vorbi și de memoria flash integrata in unele terminale foarte noi, care ofera viteze ce echivaleaza cu un card SD clasa 50.

Memoria NAND Flash reprezinta viitorul, astfel investiția intr-un card de mare viteza și care nu este ieftin, in funcție de producator, nu prea iși are rostul. Incet, dar sigur, vom asista la dominația memoriei flash și cardurile microSD vor fi de domeniul trecutului. Intr-un dispozitiv compact, rezistent și fiabil nu se vrea introdus decat cardul SIM și acesta de dimensiuni tot mai mici. In rest, memoria flash va deveni un standard absolut.




Ceilalti au citit si: