MWC 2016: LG lanseaza flagship-ul modular G5, cu gadgeturile si accesoriile LG Friends, accent pus pe distractie (Video)

Stiri Telefoane LG

Publicat: Duminica 21-Feb-2016 15:58:31 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 4027 ori
Evenimentul LG de la MWC 2016 a fost extrem de colorat, tineresc si optimist, fiind plin de cuvintele "party" si "friends". LG G5 a debutat oficial si are fix dotarile pe care le asteptam, inclusiv modularitatea. Surpriza a fost totusi conceptul de LG Friends, adica o serie de gadgeturi VR, AR si un robotel in forma de minge ce se pot conecta la telefon. 
 
LG G5

LG G5 este primul telefon modular anuntat la nivel comercial, un model cu o baterie de tip slide out, amovibila folosind o fanta in zona inferioara a handsetului. LG a prezentat si conceptul de LG Friends, o colectie de device-uri companion, care imbunatatesc ideea de divertisment folosind handsetul.
 
LG G5

LG G5 vine cu un corp metalic si masoara 7.7 mm in grosime, cantarind si 159 de grame. El are un procesor Qualcomm Snapdragon 820 la interior, un ecran Quad HD IPS Quantum de 5.3 inch si 4 GB RAM. Mai gasim si 32 GB stocare la interior, o baterie de 2800 mAh si o camera principala duala, cu senzor de 16 si 8 MP. In fata se afla o camera de 8 megapixeli pentru selfie.
 
Camera lui LG G5

Android 6.0 Marshmallow este OS-ul acestui device, care aduce si suport LTE, WiFi, USB Type C si vine pe argintiu, auriu si roz. LG G5 se remarca prin camera sa cu lentila wide angle la 135 de grade, ce permite captura unei fotografii mai ample, impreuna cu camera principala cu lentila de 78 de grade. Rezultatul e un tip de captura cu 15 grade mai larg decat campul de vizualizare al ochiului uman. Primim si functia Always On pentru ecran, afisand notificarile oriunde si oricand fara a folosi mai mult de o treime din ecran. Se consuma doar 0.8% din baterie pe ora pentru aceasta functie.
 
Camera lui LG G5

Ecranul lui G5 este de tip 3D Arc glass si creeaza o curbura subtila in design. Folosind modulele, LG G5 poate deveni camera digitala, player HiFi si alte device-uri. LG Cam Plus e un astfel de modul, care se poate atasa prin slotul bateriei, oferind posibilitatea de a tine mai bine in mana handsetul pentru captura foto, chiar si cu o singura mana.
 
Accesorii modulare LG G5 (gadgeturi LG G5)

LG Cam Plus aduce butoane fizice Power, Shutter, Record, Zoom si indicator LED. La pachet e inclusa si o baterie extra de 1200 mAh. LG HiFi Plus with B&O Play aduce aportul tehnologiei Bang & Olufsen, sub forma de player audio DAC cu suport pentru upsampling.

E oferit astfel playback 32 bit la 384 KHz, care ne va gadila urechile cu muzica high def. LG HiFi Plus with B&O Play poate fi folosit in tandem cu un LG G5 ca modul, sau separat, conectat la orice PC sau smartphone.
 
Ochelari VR LG G5

Pe langa module, LG a prezentat si accesorii companion, gadgeturi precum LG 360 VR, un headset VR mult mai compact decat produsele rivale. El poate simula privirea unui televizor cu diagonala de 130 de inch de la 2 metri distanta. Accesoriul cantareste doar 118 grame si ofera o densitate de 639 ppi. Produsul poate afisa imagini la 360 de grade.
 
LG 360 Cam

Un alt companion este LG 360 Cam, o camera ce suporta captura la 360 de grade si include doi senzori de 13 MP cu lentile de 200 de grade, baterie de 1200 mAh si stocare de 4 GB. LG 360 CAM ofera captura video 2K, si acustica cu surround 5.1. Camera are parte de suportul Google si suporta upload de imagini in Street View.

LG Rolling Bot e probabil cel mai interesant gadget, un robotel in forma de bila, care poate captura imagini folosind o camera de 8 MP, poate monitoriza casa si animalele de companie atunci cand sunteti plecati si ofera un feed catre telefon. Acelasi Bot se conecteaza la electrocasnicele smart si se joaca cu animalul de companie cu un laser.

LG Smart Controller este o telecomanda speciala pentru drone, care il are pe LG G5 ca punct central de control pentru a afisa fluxul video de la drona si include si un joystick in tandem cu restul mecanismnului. Pentru a administra toate accesoriile de mai sus, LG a lansat Friends Manager, o aplicatie hub care permite conectarea fara setari si optiuni exagerat de complexe. Trebuie doar sa parcurgeti 3 pasi si sunteti conectati.
 
LG G5, baterie amovibila

LG G5 e de departe cel mai original telefon LG produs vreodata si avem asteptari mari de la el si mai ales de la accesoriile sale modulare, a caror evolutie abia incepe.
 






Ceilalti au citit si: