LG G Flex 2 Review: precursorul experimental al lui LG G4 are o camera excelenta, ecran si baterie indoite, nu in sensul bun! (Video)

Stiri Telefoane LG

Publicat: Luni 04-Mai-2015 21:28:00 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 938 ori
LG G Flex 2 este urmasul unui telefon pe care l-am apreciat la Mobilissimo.ro anul trecut. Nici pana in ziua de azi un ecran curbat nu a dat acea senzatie de adancime a imaginii ca primul G Flex. G Flex 2 a fost lansat in ianuarie la CES 2015 si este un device usor curbat si usor flexibil. El a fost primit in teste de la Orange Romania, care il vinde la pretul de 2.598 lei la liber, sau de al 833 lei cu abonament nou.
 
Review LG G Flex 2
 
Pretul este chiar bun fata de cel practicat de retaileri, care vehiculeaza sume de 2.800 lei pentru acest model. Terminalul vine cu o diagonala mai mica decat G Flex si are un corp si display curbat. Grosimea ajunge de la 7.1 mm la 9.4 mm, de la cel mai subtire la cel mai gros punct datorita formatului curbat. LG G Flex 2 cantareste 152 de grame, adica este cu 25 de grame mai usor decat predecesorul.
 
In acelasi timp noul venit este cu 11 mm mai scurt si cu 6 mm mai ingust decat G Flex. Diagonala a scazut de la 6 inch la 5.5 inch, dar acest model este mai comod. El sta excelent in mana utilizatorului, dar si langa fața la convorbiri si in buzunar. Aflati ca fata de primul G Flex, acest device pare ceva mai rigid cand vine vorba de flexare.
 
Partea spate a lui LG G Flex 2
 
Astfel, terminalul nu e predispus la indoire oricand doreste utilizatorul, ca un joc, ci mai degraba doar in situatii extreme, precum asezarea pe un scaun cu handsetul in buzunar. Nici nu e practic o indoire, ci o indreptare, daca e sa fim corecti. Corpul e fabricat din plastic lucios si are un spate care se vindeca automat in urma zgarieturilor. Aceasta functie era prezenta si pe G Flex, dar acum noul model se vindeca mai repede. La device-ul precedent dura 3 minute pentru zgarieturi moderne, iar acum dureaza 10 secunde. Mentionam si ca modelul testat de noi avea deja zgarieturi iremediabile, probabil in urma unor teste mai hardcore ale altor review-eri.
 
Functia Auto Heal e mai degraba menita pentru contactul din greseala cu cheia in buzunar, nu pentru teste cu presiunea unui obiect ascutit (ca un briceag de exemplu). Phablet-ul e usor de utilizat cu o singura mana, e si putin alunecos, iar in spate remarcam o textura concentrica. In zona frontala se afla ecranul, cu protectie Dura Guard Glass, care e practic Gorilla Glass 3 cu 20% mai dur, iar tot in fata avem si LED-ul pentru notificari, difuzorul si senzori.
 
LG G Flex 2 cu capacul spate inlaturat
 
In spate se afla camera principala, blitul dual tone, mecanismul de autofocalizare laser si butoanele fizice de volum si On/Off. Ca de obicei pentru ultimele generatii de handset-uri LG, amplasarea butoanelor le face usor accesibile si comode. Tot in spate gasim si difuzorul, iar odata ce inlaturam capacul din plastic gasim slotul microSD, cel micro SIM si o baterie neinlaturabila.
 
LG G Flex 2 din lateral
 
Pe partile laterale nu avem nimic, iar in zona superioara se afla un microfon si emitator infrarosu. In zona inferioara veți gasi un alt microfon, jackul audio si portul microUSB. Acest device are margini subtiri ale ecranului si este foarte comod si chiar elegant. As spune ca este probabil phablet-ul cel mai usor de utilizat cu o singura mana, in zona de 5.5 inch.
 
Trecand la hardware, acest smartphone vine cu display de 5.5 inch P-POLED cu rezolutie Full HD, dar si procesorul Qualcomm Snapdragon 810. Acesta e de fapt primul telefon mainstream cu Snapdragon 810 la bord lansat in 2015. E vorba despre un CPU octa core 64 bit, care atinge pana la 2 GHz. Avem parte si de GPU Adreno 430 si stocarea vine in 2 versiuni: 16 sau 32 GB.
 
Specificatii LG G Flex 2
 
Versiunea cu 16 GB stocare ofera 2 GB RAM si cea cu 32 GB ofera 3 GB RAM. Noi o testam pe prima si am constatat ca fisierele de sistem ocupa 7 GB din cei 16. Slotul microSD ofera suport pentru pana la 128 GB extra. In spatele handsetului regasim o camera de 13 MP, cu blit dual LED, iar in fata o camera de 2.1 MP. Pe partea de conectivitate avem LTE Categoria 6, WiFi a/b/g/n/ac dual band, GPS, Glonass, Bluetooth 4.1, NFC, infrarosu, radio FM si DLNA.
 
LG G Flex 2 ofera doar 4 ore si 7 minute de playback video HD
 
In cele din urma, acest telefon aduce si un port microUSB 2.0 cu USB Host si suport pentru conectare la TV, accelerometru, senzor de proximitate, anulare activa a zgomotului de fond si acustica Dolby. Bateria este o unitate Li-Polymer de 3000 mAh, o scadere fata de cei 3500 mAh ai lui G Flex 1. Aceasta baterie ofera doar 4 ore si 7 minute de playback video HD, cu WiFi pornit si luminozitate la 50%, ceea ce este foarte putin pentru un phablet.
 
In PCMark LG G Flex 2 are un rezultat mai onorabil, testul continuu de baterie oferind 5 ore si 7 minute de functionare
 
G Flex 1 ofera 12 ore, deci diferenta este enorma. In PCMark in schimb avem un rezultat mai onorabil, testul continuu de baterie oferind 5 ore si 7 minute de functionare, adica aproape de OnePlus One si valoarea sa de 5 ore si 15 minute. Incarcarea se realizeaza in 1 ora si 47 de minute, adica mai putin decat cele 2 ore si 7 minute ale lui G Flex 1. Exista si functia Quick Charge, care duce bateria de la zero la 60% in 40-50 de minute.
 
Nu va lasati prea impresionati de aceste rezultate, deoarece Galaxy S6 reuseste performanta de a se incarca in doar 1 ora si 10 minute. Per total bateria a dezamagit, mai ales la testul de playback. In zona de Setari avem doar optiunea Battery Save si atat, fara detalii sau optiuni extra.
 
LG G Flex 2 pe partea audio
 
Trecem la acustica, unde mentionam ca am avut o unitate de test, fara casti la pachet. Difuzorul din spate e destul de mic si avem parte de acelasi player audio ca si cel de pe LG G3. Interfata sa implica taburi, precum Melodii, Albume, Artisti, Genuri si avem si o optiune de Cautare la dispozitie. In zona Settings se afla un Sleep Timer, dar si efecte Audio, printre care Normal, Bass Boost, Vocal Boost sau Treble Boost, plus optiuni custom, cu 7 canale cu mecanisme slider asociate.
 
Am realizat si testul cu decibelmetrul si am atins 82.9 dBA
 
Puteti regla viteza sau pitch-ul, iar experienta acustica in sine implica volum ridicat, sunet clar, bas foarte bun si sunet cald. Pot spune ca difuzorul poate incurca o conversatie intr-o camera mai mica. Am realizat si testul cu decibelmetrul si am atins 82.9 dBA, ceea ce inseamna ca nu suntem la nivel de flagship. iPhone 6 Plus atinge 83.8 dBa, iar Galaxy S6 89 dBA, spre exemplu. As spune ca totusi acustica e buna per total.
 
In ce priveste ecranul, acesta ofera un panou de 5.5 inch, un Plastic OLED Full HD cu protectie Dura Guard glass. Acesta este un upgrade fata de G Flex 1, care avea rezolutie 720p. De obicei OLED-urile au diode pe o fasie de sticla, dar in acest caz LG a folosit plastic, de aici Plastic OLED. Densitatea este de 403 PPI, iar playerul video ales este galeria foto.
 
LG G Flex 2 ecran la microscop
 
Avem o fereastra de preview in timeline-ul clipului, o optiune de tip Pop Up si setari legate de subtitrari, aspect ratio, viteza de playback sau screenshot. Putem face si pinch si zoom in clip. Experienta vizuala implica o imagine clara, cu luminozitate nu prea buna si culori suprasaturate. Acestea sunt foarte, foarte vii, meritand parca putin saturarea exagerata.
 
Luminozitatea maxima a ecranului lui LG G Flex 2 este de 266 LUX
 
Din pacate efectul atractiv al curbei predecesorului a disparut aici, acelasi efect de la filmele IMAX. Primim suport pentru numeroase codec-uri si avem parte de unghiuri largi de vizualizare. Pixelii sunt de tip Pentile Matrix, cu forma de diamant, iar fiecare pixel are 4 sub pixeli. Comportamentul in bataia soarelui e destul de slab. Am testat ecranul si cu luxmetrul si am atins 266 LUX, un nivel foarte slab pentru un telefon cu pretentii totusi.
 
Tablel comparativ luminozitate ecran LG G Flex 2
 
Atunci cand utilizam telefonul mai mult, vom fi si obligati sa stam la 80% luminozitate, handsetul anuntandu-ne ca nu putem creste luminozitatea din cauza temperaturii. G Flex 1 atingea 246 LUX, deci o usoara evolutie exista. Totusi G Flex 2 e sub 90% dintre telefoanele testate de noi in 2015 in privinta luminozitatii si asta nu e OK. Pana si HTC One M9 cel criticat de noi atinge 362 LUX, iar iPhone 6 Plus ajunge la peste 600 LUX.
 
In zona de Setari/Display gasim optiunile Home/Easy Home pentru cei care vor o interfata mai simpla, Smart Bulletin, Theme, Wallpaper, efectul de Swipe al ecranului si posibilitatea de a afisa animatii aratoase pentru vreme in lockscreen. Putem schimba si modul de afisare al butoanelor virtuale Android si sa le ascundem pe acestea in jocuri si aplicatii.
 
Setari display LG G Flex 2
 
Reglam si stilul si marimea fonturilor si luminozitatea poate fi setata pe manual sau Auto. Probabil cea mai utila optiune aici este Screen Mode, cu setarile Standard, Vivid si Natural, cea din mijloc avand cea mai ridicata saturare, iar Natural fiind cea mai putin saturata. Exista si Auto Adjust Screen Tone, care regleaza automat afisajul in functie de aplicatia utilizata.
 
Camera lui LG G Flex 2
 
In recenzia video puteti vedea si functia "Glance" ca sa zicem asa, declansata cu un scurt swipe de sus in jos pe lockscreen. Sa discutam acum si despre camere! In spatele lui LG G Flex 2 se afla o camera de 13 megapixeli, cu acelasi senzor ca pe LG G3 si cu stabilizare optica, dar si cu phase detection focus, cu ajutorul unui senzor infrarosu. Exista si un blit dual tone aici si o camera frontala de 2.1 MP.
 
Setarile camerei lui LG G Flex 2
 
Interfata camerei e foarte simpla, ca si cea de pe LG G3. In dreapta avem shortcut-ul catre galerie, butonul shutter si butonul video. In stanga avem optiunile legate de blit, shortcut-ul catre camera frontala si modurile de captura (Auto, Panorama si Dual). La camera frontala avem si un slider cu care corectam defectele si imperfectiunile fetei, iar in modul Dual capturam o fotografie cu camera din spate si integram si fata celui care captureaza cu ajutorul camerei frontale.
 
Mostra foto LG G Flex 2
 
Alte optiuni ale camerei includ HDR (Auto, On sau Off), dar si rezolutie foto (13 megapixeli/4160 x 3120 pixeli sau 10 MP de exemplu) si rezolutie video (4K, Full HD, 720p la 120 FPS adica slow motion). Exista si comanda vocala aici, un timer si o grila pentru captura. Camera suporta zoom fluid de pana la 8X, are focalizare rapida si realizeaza fotografiile rapid. Galeria noastra foto e uriasa si include 200 de fotografii.
 
LG G Flex 2 mostra foto
 
Am realizat capturi pe timp de zi, o zi insorita in munti. Rezultatul a fost o serie de fotografii ce au culori realiste, iar camera nu a parut sa aiba probleme cu lumina soarelui si cu albul zapezii, asa cum au uneori pana si camerele foto. Panorama arata bine, e lata si are nivel excelent de detalii. Am realizat si captura duala si un HDR care a scos la lumina cativa brazi intunecati.
 
Macro realizat cu LG G Flex 2
 
Selfie-ul a iesit la randul sau destul de clar si bine iluminat, dar in mod clar sub flagship-uri ca HTC One M9 sau Galaxy S6. Macro-urile sunt punctul forte al acestui smartphone, capturile cu acea floare galbena aratand excelent pe acest model. Am si exagerat cu zoomul si tot se vedeau bine detaliile florii. Culorile sunt excelente, imaginile sunt extrem de clare si practic primim aceeasi experienta ca pe LG G3.
 
LG G Flex 2 - fotografie realizata la interior
 
Avem si un HDR cu un graffiti, bine realizat, iar expunerea, balansul de alb si focalizarea sunt perfecte. Apoi vine randul capturilor realizate la interior, zeci de fotografii intr-o sala mare, plina cu ecrane LED si LCD, ce ar induce in eroare orice camera. E vorba despre un magazin Media Galaxy plin de lume cu ocazia lansarii lui Mortal Kombat X. Chiar si in aceste conditii, camera a facut fata cu brio. Aici am remarcat o deschidere buna a camerei si viteza shutter-ului excelenta.
 
LG G Flex 2 mostra foto low light
 
Culorile au aratat bine si am putut surprinde chiar si luptatorii de pe ecran in miscare fara vreo problema. Evident am testat si abilitatile low light ale lui LG G Flex 2, facand o serie de fotografii noaptea. Ele sunt clare, bine iluminate chiar si fata blit, iar culorile arata perfect cand aprindem si blitul. Suntem la acelasi nivel cu LG G3 si putin sub Galaxy S6. LG G Flex 2 e cam la egalitate cu Galaxy Note 4 si iPhone 6 Plus, cand vine vorba de captura nocturna.
 
 

​Am testat si captura video, avand de-a face cu filmare Full HD la 30 FPS si rezultatul fiind un fisier MP4. Primul clip capturat este unul clar, cu acustica buna si chiar si cu vantul de la 1500 de metri altitudine, microfonul nu a avut probleme. Focalizarea si culorile sunt fara cusur. Clipul 2 este unul 4K, cu claritate excelenta, expunere perfecta si balans de alb bun, plus detalii foarte clare.
 

Clipul numarul 3 este cel in care am testat zoomul, fara a inregistra vreo pierdere a detaliilor. Clipul 4 a fost un test de stabilizare, direct din telescaun, la altitudine destul de mare. Evident, stabilizarea a fost... la inaltime. Apoi am inregistrat un slow motion destul de aratos si avem si un 4K cinematic cu trecerea unui tren. In cele din urma am capturat si gameplay Mortal Kombat X de pe ecrane LED, captura indoor aratand si ea bine.
 
Pe timp de noapte filmarile vin cu culori bune, surse de lumina surprinse OK, fara halouri si un blit ce ilumineaza foarte, foarte bine. Tragand linie, se poate spune usor ca LG G Flex 2 vine cu o camera excelenta, la egalitate cu Galaxy Note 4 si LG G3. Suntem doar cu 10 sau 15% sub Galaxy S6, ceea ce e mare lucru. Mentionez totusi ca la captura nocturna au fost situatii cand LG G Flex 2 a avut mostre foto mai reusite decat Galaxy S6, mai ales la capitolul luminozitate.
 
LG G Flex 2 atinge o temperatura de 39.9 grade Celsius dupa 15 minute de jucat Riptide GP2
 
Cand vine vorba de editare, optiunile includ Auto, Crop, Rotate, Tune Image, Vintage, Drama, rame foto si filtre. Telefonul atinge o temperatura de 39.9 grade Celsius dupa 15 minute de jucat Riptide GP2, deci nu sufera de supraincalzire excesiva. Web browserul acestui model este rapid, iar tastatura virtuala este comoda si bine spatiata, ea incluzand si un rand numeric.
 
Pe partea de telefonie avem un pad numeric de mari dimensiuni, anulare a zgomotului de fond foarte buna, claritate a vocii imbunatatita cu o optiune speciala si suprimare a zgomotului de fond tot cu o optiune speciala. La apeluri, volumul e ridicat, semnalul e bun si sunetul e clar. Sa vedem cum stam cu benchmark-urile! Am comparat LG G Flex 2 cu G Flex 1, HTC One M9 si Galaxy S6. Batalia se da intre Snapdragon 810, Snapdragon 800, Snapdragon 810 din nou si Exynos 7420.
 
Iata rezultatele:
 
LG G Flex 2 Benchmarks
 
LG G Flex 2 castiga 1 din 11 dueluri in fata lui Galaxy S6, 9 din 11 in fata lui G Flex si 6 din 11 in fata lui HTC One M9. Terminalul nu sufera de lag si ruleaza Riptide GP2, dar si alte jocuri 3D fara probleme. Ca software, avem parte aici de Android 5.0.1, cu LG UI aplicat peste, in acelasi stil ca pe LG G3. Terminalul vine cu un multitasking in forma de carusel, iar daca tineti ecranul apasat puteti accesa zona de aplicatii, widgeturi si wallpaper-uri ce pot fi plasate pe homescreen.
 
Daca ciupiti ecranul veti putea edita homescreen-urile. Cel mai din stanga homescreen e rezervat lui LG Health si Smart Bulletin/Tips. LG Health este o alternativa la Samsung S Health, dar intr-o versiune mai simpla. Aplicatia masoara caloriile consumate, pasii realizati si distanta parcursa, oferind si un traseu pe harta al alergarii sau mersului vostru.
 
Va puteti crea un profil, seta o tinta de calorii si pasi zilnici si totul e livrat cu o interfata fara gloss si foarte pragmatica. Functia Smart Notice apare ca un widget, care pe langa vreme va anunta si cand e ziua unui prieten, cand e cazul sa memorati un numar de telefon ce va suna des sau va face recomandari de garderoba in functie de vreme.
 
LG G Flex 2 Review
 
Zona Dropdown include notificari, Cards din Google Now, Quick Settings si slidere de luminozitate si volum. Printre Quick Settings se numara Quick Memo+, care va permite sa scrieti sau desenati direct pe ecran, dar si Q Slide, care declanseaza mini aplicatii sub forma de ferestre pop up. Exista si Quick Remote integrabil in zona dropdown, cu cateva functii asociate unei telecomenzi, sau Voice Mate, care nu e un asistent virtual prea rau.
 
In zona de Setari gasim optiuni pentru limba, viteza pointerului, utilizarea cu o singura mana, asociem aplicatii unui buton de volum tinut apasat si gasim si functii de securitate si criptare. Avem parte si de gesturi (dus telefonul la ureche pentru a raspunde la apel, flip to mute si altele), optiuni Quick Circle si Dual Window. Cu acest din urma mod putem imparti ecranul in doua segmente, fiecare asociat unei aplicatii. Puteti face si drag and drop cu continuturi sau text dintr-o aplicatie in alta.
 
LG G Flex 2 Review
 
Lista de aplicatii preinstalate include aplicatiile Google, Box, calendar, Chrome, File Manager, Google Maps, Quick Remote, Quick Memo+, LG Smartworld, Tasks, Think Free Viewer, Update Center, Voice Mate, Voice Rec, Weather si YouTube. Se poate deci spune ca acest model nu sufera de bloatware. Hai sa vedem acum aspectele Pro si Contra.
 
Cele Pro sunt:
design comod si aratos auto vindecarea la zgarieturi superficiale se indoaie in situatii extreme si e rezistent incarcare rapida culori vii ale ecranului camera foarte, foarte buna stabilizare optica buna captura low light de calitate interfata atractiva
 
Şi cele Contra sunt:
baterie slaba luminozitate scazuta a ecranului incalzirea sa ne face sa scadem luminozitatea putin spatiu de stocare liber
 
LG G Flex 2 primeste nota de 9.3 din 10 pentru design, un 8.2 pentru hardware si un 9.5 pentru OS si UI. Nota finala este de 9 din 10 si ce am apreciat cel mai mult aici a fost camera, dar si designul comod si rezistent. Din pacate bateria si ecranul trag in jos o experienta altfel placuta. Le multumim celor de la Orange pentru modelul oferit in teste si va reamintim pretul de 2.598 lei pentru acest device. [FORUM]
 
LG G Flex 2, prețuri actualizate:
​Orange.ro eMAG.ro evoMAG.ro Cel.ro QuickMobile.ro F64.ro Altex.ro
  LG G Flex 2 Review
 




Ceilalti au citit si: