Publicat: Luni 07-Oct-2013 17:08:13 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 420 ori
LG Display, principalul inovator mondial in ceea ce privește tehnologia display-urilor, a anunțat astazi ca vor incepe producția in masa a primului panou flexibil OLED pentru smartphone-uri. Producerea de panouri flexibile reprezinta inca o borna dupa ce primul TV OLED flexibil de 55 inch a fost lansat pe piața.
 
LG Display va începe producția în masa a panourilor flexibile OLED pentru smartphone-uri

LG Display lanseaza o noua era de display-uri flexibile pentru smartphone-uri” a spus Dr. Sang Deog Yeo, vice-președinte și șef de tehnologie LG Display. “Piața display-urilor flexibile este așteptata sa creasca incetul cu incetul. Acesta tehnologie se va extinde in diferite aplicații cum ar fi display-uri pentru autoturisme, tablete și dispozitive portabile. Scopul nostru este de a lua un start inaintea celorlate firme concurente, in tehnologia producerii de display-uri flexibile.

Panourile flexibile OLED sunt construite pe substraturi din plastic in schimbul sticlei. Prin aplicarea encapsularii de tip film și prin atașarea filmului protector pe spatele panoului, LG Display a facut acest panou flexibil și indestructibil. Noul display este concav vertical de sus pana jos, cu o raza de 700mm, astfel deschizand o lume noua de inovații in design. Panoul flexibil OLED este cel mai subțire display disponibil și de asemenea și cel mai ușor, cantarind in jur de 7.2g, greutate care se menține și la display-urile de 6 inch.

In martie 2012 LG Display a dezvoltat primul display electornic de tip harie (EPD), bazat pe tehnologia e-ink. Potrivit firmei IHS Display Bank, industria globala a display-urilor flexibile va cunoaște o creștere dramatica și va deveni o piața de 1.5 miliarde $ pana in 2016, depașind 10 miliarde de $ in 2019.




Ceilalti au citit si: