LG Display anunța investiții de 900 milioane de dolari pentru o noua linie de asamblare a panourilor OLED

Stiri Telefoane LG

Publicat: Vineri 24-Iul-2015 17:54:47 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 279 ori
Regasite in special pe televizoare, panourile de tip OLED par a fi unele dintre cele mai apreciate de catre public, module ce ofera imagini cu constrat ridicat, dar și culori mult mai reale și mai intense. Aceasta tehnologie se bazeaza pe substanțele organice emițatoare de lumina și astfel reușește sa ofere caracteristicile mai sus enumerate.
 
LG Display anunța investiții de 900 milioane de dolari pentru o noua linie de asamblare a panourilor OLED

Pe langa Samsung, mai exista un alt producator important de display-uri OLED, și anume LG Display, companie ce astazi are un anunț de facut. Ni se dezvaluie faptul ca peste 900 milioane de dolari vor fi investiți intr-o noua linie de asamblare a acestor panouri.

Aflam ca aceasta linie de asamblare este localizata in fabrica Gumi din Coreea, și faptul ca va fi capabila sa produca 7500 foi OLED pe luna folosindu-se de straturi de generația a 6-a cu dimensiuni de 1500 x 1850 mm. Dintr-o astfel de foaie, LG va putea produce 200 panouri de 5.5 inch, de 4 ori mai mult fața de actuala tehnologie.

De asemenea, LG Display va oferi panouri de mari dimensiuni pentru constructorii auto, dar și module flexibile ce pot fi integrate mult mai ușor pe un produs, indiferent de forma sa. Dupa cum știți, un avantaj al acestei tehnologii este faptul ca se folosește de un substrat de plastic și nu de unul de sticla, panoul devenind astfel ușor flexibil.

Potrivit companiei sud-coreene, producția in masa de panouri OLED de pe noua linie de asamblare, va incepe in 2017.




Ceilalti au citit si: