Internetul Orange 4G la metrou și conexiunea 4G+ testate de Mobilissimo.ro pe Samsung Galaxy S5 4G+

Stiri Telefoane Orange

Publicat: Miercuri 24-Sep-2014 21:32:10 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 1194 ori
Daca va amințiti bine, acum ceva timp, mai precis saptamana trecuta, cei de la Orange au organizat un eveniment de presa in cadrul caruia a fost anunțata introducerea a doua noi servicii. Printre acestea s-a numarat atat lansarea conexiunii 4G la metrou, cat și anunțul cu privire la debutul comercial al internetului mobil 4G+.
 
Internetul Orange 4G la metrou și conexiunea 4G+ testate de Mobilissimo.ro pe Samsung Galaxy S5 4G+

La evenimentul in cauza ce a debutat in pasajul Universitații, am primit spre teste un Samsung Galaxy S5 4G+, terminal care dispune dupa cum spune și denumirea sa de tehnologia LTE Cat. 6. Aflați ca in cadrul unei astfel de conexiuni 4G+ suntem conectați de fapt la 2 rețele 4G pe frecvențe diferite, acesta fiind lucrul ce contribuie la o viteza dubla fața de 4G.
 
Primul test pe care l-am realizat a fost facut în gara Basarab

In randurile de mai jos va vom prezenta cum s-a descurcat internetul de la Orange in cursul zilei de ieri in diferite locații din București. Astfel, avem rezultate din SpeedTest ale vitezei la internet prin 4G, prin 4G+, cat și teste realizate la nivel subteran in metrou. Primul test pe care l-am realizat a fost facut in gara Basarab. unde prin intermediul unei conexiuni 4G am obținut viteze cuprinse intre 68 - 95 Mbps la download și viteze cuprinse intre 19-26 Mbps la upload.
 
Orange - Internet 4G la Metrou

Mai apoi am ajuns la metrou, unde conexiunea 4G de la Orange ne-a oferit o viteza de 71 Mbps la download și 39 Mbps la upload pe peron, in timp ce așa cum era de așteptat, odata intrați in metrou, viteza a scazut considerabil, aceasta fiind de 44 Mbps la download și 5 Mbps la upload. Cu toate acestea, internetul mobil nu a avut nici o problema in rularea unui clip pe YouTube sau realizarea altor task-uri, semnalul fiind menținut tot timpul la nivel constant.
 
Orange internet 4G+ in Piata Universitatii

Imediat a urmat și testarea internetului mobil prin 4G+, conexiune ce este disponibila doar in cateva locații din București, și in alte 5 orașe din Romania: Cluj, Brașov, Iași, Timișoara și Galați. Am ales sa realizam un test de viteza 4G+ in Piața Universitații, locație unde am obținut 177 Mbps la download și o viteza de 29 Mbps la upload.

Așadar, din cate puteți vedea, Orange nu sta deloc rau la capitolul conexiune 4G+, vitezele promise de pana la 300 Mbps fiind disponibile in București in Piața Victoriei. Desigur, pentru a beneficia de o astfel de viteza, va trebui ca mai intai sa achiziționam un terminal ce adopta standardul 4G+, numit și LTE-A, Orange oferind deja cateva soluții pentru clienți.

Printre acestea il regasim pe Samsung Galaxy S5 4G+, terminal ce nu difera foarte mult fața de versiunea standard, dar care aduce la pachet un procesor Snapdragon 805. Lista de terminale compatibile 4G+ continua cu Samsung Galaxy Alpha și cu modem-ul Huawei E5786. Cum vi se pare noua viteza 4G+ de la Orange? Aveți in plan o eventuala portare catre un alt operator in perioada urmatoare?




Ceilalti au citit si: