Intel anunta noi procesoare Quark pentru platforma Internet of Things si noi produse hardware si software asociate acesteia

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Miercuri 04-Noi-2015 21:14:11 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 428 ori
Intel Corporation se implica activ in evolutia segmentului Internet of Things, lansand o noua platforma IoT, dar si produse hardware si software asociate. Platforma va include doua arhitecturi de referinta si un ecosistem dedicat.
 
Intel anunta noi procesoare Quark pentru platforma Internet of Things si noi produse hardware si software asociate acesteia

In centrul acestei initiative se afla procesoarele Intel Quark de noua generatie, dar si platforme software simple si gratuite si suita cloud de la Wind River. Aceasta din urma companie pune la dispozitie si microcontrollere, iar printre partenerii Intel se mai numara si Levi Strauss, care a implementat sistemul in magazinele sale. Astfel, Levi poate monitoriza stocul mai usor si face inventarul mai eficient.

Noua platforma IoT vine si cu securitate sporita si un mod intuitiv de utilizare si partajare de date in cloud. SAP este o alta companie care colaboreaza cu Intel si a anuntat solutii bazate pe aceasta platforma. SoC-ul Intel QuarK SE si microcontrollerele Intel Quark D1000 si D2000 ofera putere ridicata de procesare, dar si consum redus de energie, fiind ideale pentru Internet of Things.

Yanzi, companie din domeniul cladirilor inteligente foloseste noul SoC, ca si Honeywell, care se ocupa de purtabile pentru muncitorii industriali.






Ceilalti au citit si: