Publicat: Joi 21-Mar-2013 11:50:36 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 506 ori
De obicei cand auzim de safir ne gandim la obiecte de lux si bijuterii pretioase si uneori la terminale care folosesc cristal din safir pentru a-si proteja camerele integrate. Ei bine, aflam ca inginerii de la GT Advanced Technologies lucreaza la o metoda de a face din safir o alternativa la Corning Gorilla Glass.
 
Inginerii lucreaza la ecrane din safir pentru telefoanele mobile

Evident, un ecran din safir sau chiar si un strat protector pentru ecran va fi o solutie mult mai scumpa decat Gorilla Glass, dar si rezistenta va fi de 3 ori mai mare, atat pentru zgarieturi, cat si pentru contacte dure. Ideea este ca prin prelucrare si administrare buna a costurilor sa se ajunga la un pret de 20 de dolari pe unitate de safir pentru fiecare ecran. Chiar si asa, pretul e mult mai mare decat cei 3 dolari platiti pentru un Gorilla Glass.

Avand in vedere ca un Samsung Galaxy S4 costa in jur de 230 de dolari sa fie produs, nu cred ca Samsung s-ar supara prea tare ca Galaxy S5 sa coste 250 de dolari, daca ar include si o astfel de protectie. In plus e si un avantaj de marketing: cum suna sa spui ca ai telefon cu ecran din safir?




Ceilalti au citit si: