Incarcarea wireless evolueaza; Sistemul Qi mareste distanta de incarcare electrica a device-urilor si primeste noi functii

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Vineri 01-Aug-2014 21:37:16 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 390 ori
Organizatia Wireless Power Consortium a anuntat astazi o imbunatatire a standardului de incarcare wireless Qi, pentru a oferi noi optiuni pentru acest tip de incarcare. Va fi integrata in sistem si incarcarea prin rezonanta, adaugandu-se la actuala tehnologie de alimentare prin inductie.
 
Încarcarea wireless evolueaza; Sistemul Qi mareste distanta de încarcare electrica a device-urilor si primeste noi functii

In plus, specificatia Qi va permite implementarea mai discreta de incarcatoare wireless in mobila sau desktopuri. WPC promite si compatibilitate viitoare a specificatiei Qi cu terminale mai vechi, dar si o eficienta care va ramane la acelasi nivel. Printre noutatile aduse de acest upgrade se numara posibilitatea de a face transferuri de energie la o distanta de pana la 30 mm, aceste functie fiind oferita pe receiverele Qi 1.1.

Exista si prototipuri de receivere 1.2 care au atins o distanta de incarcare si de 45 mm, iar imbunatatirea tehnologiei a adus si la aprobarea de noi designuri de mecanisme de incarcare, cu accentul pe unele noi pentru automobile. Va fi oferita si energie wireless de pana la 2000 Watt pentru utilizarea in bucatarie. La ora actuala exista peste 50 de milioane de receivere Qi pe piata si 500 de produse cu aceasta certificare, iar numarul este in crestere.

Pe viitor incarcatoarele vor putea fi integrate in moduri foarte discrete, spre exemplu sub o masa sau alte tipuri de mobilier.




Ceilalti au citit si: