In ceea ce privește monetizarea, Microsoft muta atenția dinspre OS, catre aplicații; Windows total gratuit in viitor?

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Sâmbata 05-Apr-2014 14:14:27 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 508 ori
Odata cu Build 2014, conferința in cadrul caruia a fost lansat noul update pentru platforma mobila, Windows Phone 8.1 și update-ul pentru desktop Windows 8.1, Microsoft pare a fi facut o decizie destul de radicala, și anume axarea in special pe oferirea de aplicații și mai puțin pe partea de OS.
 
Microsoft se va axa de acum mai mult pe partea de aplicații decât pe OS

Totodata, in cadrul conferinței Build 2014, Microsoft a anunțat oferirea sistemului de operare Windows Phone gratuit pentru dispozitivele mobile cu dimensiuni reduse și in același timp, redenumirea platformei Windows Azure in Microsoft Azure, detaliu ce ar putea oferi un indiciu cu privire la compatibilitatea și cu alte platforme.

Aceste lucruri reprezinta o mutare destul de noua din partea Microsoft, prin care compania se adapteaza cerințelor pieței, și anume oferirea de aplicații pentru platforme multiple, pas pe care a inceput deja sa il puna in aplicare prin lansarea pachetului Office pentru iOS și Android. 

Potrivit analistului IDC, Al Gillen, acesta ar putea fi inceputul unei schimbari ireversibile in procesul de monetizare ce se transfera de la OS catre monetizarea de aplicații care stau la baza serviciilor oferite de Microsoft.




Ceilalti au citit si: